🏖 FoodFreaks holder sommerferie i uge 30. Ordrer afsendes d. 29/7.

Holmsmoker, Automatisk Røggenerator

2.995,00 DKK

På lager - Leveringstid: 1-3 hverdage

Ryg fisk, bacon, ost og meget mere med Holmsmoker som endelig er kommet til Danmark!
Med en Holmsmoker får du en fuldautomatisk røggenerator der kan producere tæt røg i timevis uden du skal røre en finger.
Hele maskinen er lavet af rustfrit stål så du er sikker på at have en røggenerator der holder i mange år og som er nem at rengøre imellem røgningerne.
Rørdiameteren på Holmsmokeren er 125mm., så du kan bruge standart flex-slange til at forbinde den til din rygeovn, eller du kan slutte den til din rygeovn direkte fra det medfølgende rør.
Holmsmoker bruger 2-4 mm træflis som kan fås både som bøgeflis og som elleflis.

Anbefalet sammen med:

Lægges i kurven sammen med produktet

Dansk nyhed fra vores brødre mod Nord

En røggenerator der har fået betegnelsen "røggeneratorens Rolls Royce" i Norge er nu endelig kommet til Danmark. Holmsmoker har gjort sit indtog i Norge de sidste 5 år og fylder ovnene med røg i private såvel som proffessionelle røgerier i hele landet, og nu er muligheden kommet i Danmark.
Holmsmoker er en røggenerator der er bygget til at stå imod de nærmest værst tænkelige situationer. Hele maskinen er bygget i rustfri stål og samlet i Norge.
Af proffessionelle røgerier der bruger Holmsmoker i norge kan blandt andet nævnes Salten Laks AS som blandt andet har vundet Norsk GULD med deres røget laks.
Holmsmoker har fået  af Norges Jæger og Fiskeriforbund i en uvildig test du kan læse om her -->

Hvordan røggeneratoren virker

Røggeneratoren virker dybest set i sin enkelthed ved at beholderen til træflis fyldes med den flis-variant man gerne vil bruge. En fremføringsspiral flytter derefter en smule træflis ud på en plade i intervaller man indstiller efter trævarianten og den ønskede afbrænding. Pladen/koppen hvor flisen ligger på varmes op elektrisk, så træflisen afgiver røg. Holmsmoker har en indbygget mini-computer der kører i en cyklus man kan indstille, så træflisen ryger lige netop så lang tid der er effektiv brændværdi i flisen. Når der ikke er mere "aktivt" flis på brændepladen skuppes det afbrændte flis af ved hjælp af en skydearm. Når pladen er top for flis kører fremføringsspiralen en ny portion frem på pladen. Og sådan foresætter det i alt sin enkelthed indtil man slukker for røggeneratoren eller den løber tør for flis.
Røggeneratoren udvikler en smule varme når den kører, men det er ikke mere end man kan holde hænderne omkring 125 mm røret uden at brænde sig. Temperaturen i ovnen stiger kun ganske lidt ved brug af Holmsmoker - typist 4-6 grader fra udendørstemperaturen.

Røgning af fisk

Holmsmoker kan bruges til at røge dine fisk i din rygeovn. Når fisken først er saltet og klar til at komme i ovnen skal du bare fylde røggeneratoren med flis og tænde på knappen. Så passer maskinen sig selv så længe der er flis i beholderen. Røgtætheden fra maskinen er nok til at fylde en røgovn på 300-400 liter med røg, så din fisk får den dejligste smag af den trævariant du bruger.

Koldtrøget bacon og koldtrøget mørbrad

Har du først prøvet at lave din egen bacon eller koldrøgede mørbrad er det svært at stille sig tilfreds med varianterne fra supermarkedet. Med en Holmsmoker skal du ikke engang sætte tid af til at koldrøge din bacon eller svinemørbrad - røggeneratoren passer sig selv i timevis mens du kan bruge tiden på andre ting der er lidt sjovere (for helt ærligt er det ikke det mest sindsoprivende at smide røgsmuld på en ovn i timevis)

Varmrøgning med Holmsmoker

Har du brug for at varmrøge noget af din mad, så er det også en mulighed med Holmsmoker. Det eneste du skal bruge er bare et varmelegeme til at varme din ovn op med og så røggeneratoren til at producere røgen til din røgeovn.
Vi nævner bare Varmrøget laks, Varmrøgede rejer, varmrøgede makreller eller hvad med en varmrøget kylling eller selvfølgelig grillpøser til grillen. Vi er sikre på at du nok skal finde noget der passer i en gang varmrøgning.

Hjemmelavede spegepølser

Er du selvforsynende med kød fra f.eks svin, okse eller klovbærende vildt ligger det lige til højrebenet at lave dine egne spegepølser. Når man først har delt arbejdsgangene op, er det faktisk lige til at lave dejlige velsmagende spegepølser til frokostbordet. Med en røggenerator fra Holmsmoker får dine spegepølser en god gang røg som resulterer i en dejlig smag og giver samtidig den konserverende effekt fra røgen.
Hvis du har mod på at begynde dit eget pølsemageri er der her på webshoppen et godt udvalg i pølseblandinger til enhver smag.