Fri fragt På ordrer over 1500 kr.
1-4 Dages levering* På alle lagervarer
Prismatch Altid den bedste pris!
Kundeservice Kontakt os på 7199 3337
30 Dages returret Udvidet retur
Glade stjerner 5 Stjerner på Trustpilot
Oksemørbrad - (c)gastrofun.dk

Oksemørbrad sous vide med krydderurterasp

Oksemørbrad, tilberedt sous vide. Det smagfulde kød, er i denne ret, rullet i krydderurterasp. Det er med til at løfte det lækre op på et højt niveau. Den delikate og særdeles møre oksemørbrad, komplimenteres på denne måde perfekt af krydderurteraspen, der både er en unik smagsgiver og er dejligt indbydende at skue.

Vi har fået denne opskrift fra Per Asmussen, redaktør hos det brugerstyrede madmedie GastroFun.dk. De skriver bl.a. omkring teknikkerne sous vide, dry aging, simre-retter, køkkengrej og molekylær gastronomi. Siden har et hav af opskrifter indenfor områderne samt klassiske og moderne retter.

Print Pin
0 fra 0 stemmer

Sous vide oksemørbrad med krydderurterasp

Serveret med pommes fondant og sauce bearnaise
Ret Hovedret
Keyword Sous Vide
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer 10 minutter
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Servings 4 personer
Author Per fra Gastrofun

Ingredients

Oksemørbrad

  • 800 gram Oksemørbrad Krogmodnet i 60 dage
  • Salt
  • Peber

Krydderurterasp

  • 1/2 bundt Persille Frisk
  • 1/2 bundt Timian Frisk
  • 5 stk. Salvieblade Frisk
  • 1 dl Panko Kan erstattes af rasp
  • 1/2 tsk. Salt

Pommes Fondant

  • 1 spsk. Eddike
  • 8 stk. Bagekartofler Gerne store
  • Salt
  • Peber
  • 20 gram Smør
  • 2 spsk. Olie Smagsneutral

Sauce Bearnaise

  • 4 spsk. Hvidvinseddike
  • 1 dl Vand
  • 2 stk. Skalotteløg
  • 1 bundt Estragon Frisk
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Salt
  • Hvid peber

Instructions

Oksemørbrad tilberedt sous vide

  • Selve oksemørbraden er fra en 60-dages krogmodnet eller såkaldt dryaged type. Til denne opskrift har vi brugt et oksemørbradhoved. Mørbraden skal afpudses og derefter krydres med salt og peber.
    - Næste skridt, er at vakuumpakke det og tilberede det sous vide, dvs. vandbad i 2 timer. Det skal foregå ved 54 graders varme.
    Under normale omstændigheder, er tilberedelsestiden 3 timer, ved 54 grader. Men i og med, at kødet er tørmodnet, har det ikke så meget saft i sig. Derfor er det meget vigtigt, at kødet ikke bliver tilberedt for meget, da det så vil blive tørt.
    - Efter de 2 timers vandbad, tages kødet op og ud af posen. Det aftørres godt, enten med et viskestykke eller med køkkenrulle.
    - Derefter varmes en pande op til høj varm og der hældes olie på. Næste skridt er at lægge kødet på panden, samtidig med at der tilsættes smør.
    - Det skal steges 20-30 sekunder på hver side, til det har fået en flot stegeskorpe. Derefter tages kødet straks af panden.
    - Nu er det tid til at rulle kødet i din krydderurterasp (opskrift længere nede).
    - Efter tilberedningen, skæres kødet i skiver á cirka 2-3 cm.
    Sidste finish er at kværne en god flagesalt henover stegen og ligeledes en gang friskkværnet peber.
    Derefter skal retten serveres straks.

Krydderurterasp

  • Til at begynde med, skoldes krydderurterne med kogende eller næsten kogende vand. Derefter lægges de til tørre på en bageplade med bagepapir.
    Sæt pladen i ovnen ved 50 grader og lad krydderurterne tørre i 30 minutter.
    Den næste bearbejdning der skal ske, er at krydderurterne skal blendes sammen med rasp og salt. Blandingen kan også knuses ved hjælp af en stavblender.
    Herefter er blandingen klar til brug.

Pommes fondant

  • Fremgangsmåden er, at kartoflerne skæres i firkanter og koges i vand, tilsat en smule eddike. Kogetiden er 10 minutter.
    Derefter fjernes vandet, og de lægges til tørre på et viskestykke i cirka 30 minutter. Det er vigtigt, at de får tid til at tørre ordentligt.
    Derefter skal de krydres med salt og peber.
    De steges på en pande, der er varmet op med olie. Tilsæt kartoflerne sammen med smørret.
    Sørg for at stege kartoflerne grundigt på alle sider i 1-2 minutter. På den måde når de at få lidt stegeskorpe hele vejen rundt.
    Derefter er er de klar til servering.

Sauce bearnaise

  • Estragonstænglerne kommes i en gryde, men inden da, nippes estragonbladene af stænglen og lægges til side (de skal tilsættes til sidst).
    - I gryden tilsættes eddike, vand og finthakket løg, samt en smule salt og peber. Det hele koges op og står og koger stille ind. Det skal være sådan, at der til sidst, er cirka 3-4 spsk. bearnaiseessens tilbage.
    - Derefter sies al fyldet fra, så der kun er den rene essens tilbage. Essensen hældes over i en ren gryde.
    - Sæt gryden med din essens over ved den næstlaveste varme! Æggeblommerne kommes i gryden og der piskes grundigt, til det skummer og æggeblommerne begynder at tykne. Det kan være, at der skal skrues en anelse op for varmen, for at æggeblommerne tykner. Det er dog vigtigt, at der hele tiden piskes i saucen, og at æggeblommerne tykner, inden smørret piskes i. Ellers risikerer man, at saucen bliver for tynd.
    - Når æggeblommerne tykner, skrues der omgående ned på laveste varme, og smørret piskes meget langsomt i, 1 spsk. ad gangen. Det skal du gøre, indtil du har brugt de ca. 10 første spsk. Sørg for, indimellem at tage gryden af varmen, men fortsæt endelig med at piske konstant! Derefter tilsættes smørret i en tynd stråle. Fortsæt indtil alt smørret er tilsat.
    Vigtigt ved tilberedning af bearnaisesauce er, at den på intet tidspunkt må stå på varmen uden at blive pisket i. Man kan risikere, at den skiller og det gør den også, hvis den varmes op igen. Det er helt i orden, at saucen blot serveres lun.
    Lige inden servering smages bearnaisen til med citronsaft, salt og peber. De finthakkede estragonblade tilsættes. 

Del denne artikel

Bliv kongen i køkkenet med vores tips!
Kontakt

FoodFreaks.dk
Laulius Trading ApS
Hestehavevej 18
8500 Grenå
CVR: 39374854
Mail@FoodFreaks.dk

Lager/Showroom

Stokkebro 53
8500 Grenå
Åbent efter aftale

Har du Spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at ringe til kundeservice: 7199 3337
Mandag-Fredag 8.00-20.00
Lørdag 9.00-12.00

FoodFreaks.dk tilbyder følgende betaling:
Luk Menu
×

Kurv