Fri fragt På ordrer over 1500 kr.
1-4 Dages levering* På alle lagervarer
Prismatch Altid den bedste pris!
Kundeservice Kontakt os på 7199 3337
30 Dages returret Udvidet retur
Glade stjerner 5 Stjerner på Trustpilot

Opskrift på Spegepølse med Lakrids og Chili

Lav din egen Lakrids og Chili spegepølse ved at følge denne opskrift.

Den kan selvfølgelig også laves uden lakrids – det er en smagssag 🙂

Grund spegepølse blandingen kan du købe HER
Spegepølseskind med Chili logo og skrift kan du købe HER
Lakridsen til pølsen anbefaler vi Sweet liquorice fra Johan Bülow

Råvarer:

Kg.
6,000Flæskekød (Skalfrosset)
2,000Oksekød (Skalfrosset)
2,000Spæk (Frosset)
0,500Lakrids Sød (Meget koldt/Næsten Frosset)
0,250Kogsalt
0,100Nitritsalt
0,020Chilli Knust
0,250Grundblanding til Spegepølser
11,020 kg.Total

Arbejdsgang:
Det frosne spæk kommes i lynhakkeren eller kødhakkeren, køres ned til ca 4-5 mm størrelse, herefter tilsættes det skalfrosne okse, svinekød samt krydderier og køres til den ønskede grovhed er opnået. Til slut tilsættes kartofler og salt og det blandes sammen. Det er her når salten tilsættes at farsen bliver sej. slut temperaturen skal være ca. – 1˚- 2˚ C.

Farsen stoppes straks efter hakningen i de ønskede opblødte og afdryppede Spegepølseskind.

Modning:
Spegepølserne hænges til Modning og temperaturregulering ved 1o til 12˚C til et svind på 10-12 % fra produktions vægten

Rygning:
Røges derefter 3-4 dage i kold røg ved 18 til 20˚C og 80-85 % luftfugtighed, hvorefter pølserne er færdige.

Eftermodning:
Spegepølserne eftermodnes i Kølerum eller ved 10-12˚C og 80-85 % luftfugtighed til et totalt svind på 15-20 % fra produktions vægten.

Svind:
En spegepølse skal have et svind på minimum 15% fra produktions vægten

Del denne artikel

Bliv kongen i køkkenet med vores tips!
Kontakt

FoodFreaks.dk
Laulius Trading ApS
Hestehavevej 18
8500 Grenå
CVR: 39374854
Mail@FoodFreaks.dk

Lager/Showroom

Stokkebro 53
8500 Grenå
Åbent efter aftale

Har du Spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at ringe til kundeservice: 7199 3337
Mandag-Fredag 9.00-17.00
Lørdag 9.00-12.00

FoodFreaks.dk tilbyder følgende betaling:
Luk Menu
×

Kurv