Fri fragt På ordrer over 399 kr.
1-4 Dages levering* På alle lagervarer
Kundeservice Kontakt os på 7199 3337
Sikker og nem betaling Sikret med SSL
Glade stjerner 5 Stjerner på Trustpilot

Opskrift på Varmrøget ørred – Tørsaltet

Opskrift på Varmrøget ørred – Tørsaltet

I dag blev der lavet varmrøget ørred i rygeovnen. Ofte lagesalter vi, men i dag var vi under tidspres, så der blev tørsaltet.

5 fra 1 stemme
Udskriv

Opskrift på Varmrøget ørred - Tørsaltet

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 5 timer
Antal 8

Ingredienser

  • 1 stk Ørred
  • 2 dl Salt
  • 1 dl Sukker
  • 1 Håndfuld Frisk dild
  • 2 tsk Honning
  • 1 Håndfuld Mandler
  • 1 tsk Kampot Peber
  • 1 tsk Fisk og Smør Krydderi

Sådan gør du

  1. Fileter havørreden
  2. Trim fileterne
  3. Bland salt og sukker sammen
  4. Salt ørredsiderne med salt/sukker blandingen i et fad hvor der er plads til væsken der trækker ud af ørreden. Ørredfileterne skal være saltet med rund hånd.
  5. Lad fileterne salte på køl i 2 timer
  6. Skyl salten af fileterne under den kolde hane
  7. Dup fileterne tørre med køkkenrulle og lad dem lufttørre ca. 3 timer.
  8. Kom krydderierne på dine ørredsider; Vi har valgt at krydre med Kampot Peber, Honning og Mandler, Fisk og smør krydderi fra Spicebar og Frisk dild.
  9. Ørredsiderne røges i 2 timer ved 55-60 grader. Temperaturen må gerne lige komme op på den anden side af 60 grader og hilse på i 20-30 minutter af røgetiden.

Opskriftsnoter

Tip; Ved at varmrøge ved denne her temperatur undgår man det hvide udtræk af proteiner fra ørreden. Du får en meget saftig og lækker ørredside med den her opskrift.

Bliv kongen i køkkenet med vores tips!
Kontakt

FoodFreaks.dk
Laulius Trading ApS
Hestehavevej 18
8500 Grenå
CVR: 39374854
Mail@FoodFreaks.dk

Lager/Showroom

Stokkebro 53
8500 Grenå
Åbent efter aftale

Har du Spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at ringe til kundeservice: 7199 3337
Mandag-Fredag 8.00-20.00
Lørdag 9.00-12.00

FoodFreaks.dk tilbyder følgende betaling:
Luk Menu
×

Kurv