Fri fragt På ordrer over 1500 kr.
1-4 Dages levering* På alle lagervarer
Prismatch Altid den bedste pris!
Kundeservice Kontakt os på 7199 3337
30 Dages returret Udvidet retur
Glade stjerner 5 Stjerner på Trustpilot
Varmroeget-Laks-paa-planke-1080x675[1]

Opskrift på Varmrøget ørred – Tørsaltet

I dag blev der lavet varmrøget ørred i rygeovnen. Ofte lagesalter vi, men i dag var vi under tidspres, så der blev tørsaltet.

5 fra 1 stemme
Udskriv

Opskrift på Varmrøget ørred - Tørsaltet

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 5 timer
Antal 8

Ingredienser

  • 1 stk Ørred
  • 2 dl Salt
  • 1 dl Sukker
  • 1 Håndfuld Frisk dild
  • 2 tsk Honning
  • 1 Håndfuld Mandler
  • 1 tsk Kampot Peber
  • 1 tsk Fisk og Smør Krydderi

Sådan gør du

  1. Fileter havørreden
  2. Trim fileterne
  3. Bland salt og sukker sammen
  4. Salt ørredsiderne med salt/sukker blandingen i et fad hvor der er plads til væsken der trækker ud af ørreden. Ørredfileterne skal være saltet med rund hånd.
  5. Lad fileterne salte på køl i 2 timer
  6. Skyl salten af fileterne under den kolde hane
  7. Dup fileterne tørre med køkkenrulle og lad dem lufttørre ca. 3 timer.
  8. Kom krydderierne på dine ørredsider; Vi har valgt at krydre med Kampot Peber, Honning og Mandler, Fisk og smør krydderi fra Spicebar og Frisk dild.
  9. Ørredsiderne røges i 2 timer ved 55-60 grader. Temperaturen må gerne lige komme op på den anden side af 60 grader og hilse på i 20-30 minutter af røgetiden.

Opskriftsnoter

Tip; Ved at varmrøge ved denne her temperatur undgår man det hvide udtræk af proteiner fra ørreden. Du får en meget saftig og lækker ørredside med den her opskrift.

Del denne artikel

Bliv kongen i køkkenet med vores tips!
Kontakt

FoodFreaks.dk
Laulius Trading ApS
Hestehavevej 18
8500 Grenå
CVR: 39374854
Mail@FoodFreaks.dk

Lager/Showroom

Stokkebro 53
8500 Grenå
Åbent efter aftale

Har du Spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at ringe til kundeservice: 7199 3337
Mandag-Fredag 8.00-20.00
Lørdag 9.00-12.00

FoodFreaks.dk tilbyder følgende betaling:
Luk Menu
×

Kurv