Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
Forsiden » Sous Vide tider på nærmest alt!

Sous vide tider og temperatur guide

Vi har her samlet alle vores Sous vide tider i kategorier efter tilberedningstid og type. Så står du og skal planlægge aftensmaden til i dag, eller vil se hvad du kan nå at lave til i morgen, så vælg dit interval nedenfor og se alle de ting du kan nå at lave indenfor tiden.
Under hvert interval er der igen forskellige kategorier efter hvilken type kød/grøntsager du kan nå at lave.
Står du derimod med et stykke kød og skal finde tiden på det, så vælger du bare kategorien og finder din udskæring på listen. Det bliver ikke nemmere.

Sous vide tiderne beskrevet under de forskellige kategorier skal betegnes som vejledende, i det diverse udskæringer kan være af forskellig kvalitet og størrelse.
Når du derfor undersøger sous vide tiderne & temperaturen i samlingen her kan du med fordel holde dig in mente at der muligvis skal reguleres i tid hvis:

  • Du på forhånd ved kødet er af ringere kvalitet med grove fibre og meget bindevæv kan tiden med fordel opjusteres.
  • Hvis du ved at dit kød er af høj kvalitet kan tiden afkortes
  • Hvor gennemstegt skal det være? Det kan kun reguleres ved temperatur og ikke ved tid: 55C er ’rød’(medium rare), 60C er ’rosa’ (medium), 65C er ’svagt rosa’ (Medium well) og 70C og opefter er gennemstegt.
  • Hvis kødet er frossent når tilberedningen starter skal der tillægges ekstra tilberedningstid afhængigt af kødets tykkelse.

Når du tilbereder mad i sous vide er det som navnet antyder (Sous vide betyder "under vakuum") bedst at gøre det i vakuumposer. Det sikrer at alt luft der er omkring kødet er fjernet, og varmen fra sous vide badet vil derfor kunne komme i berøring med alle dele af det som du tilbereder. Derudover er det også med til at din mad ikke flyder ovenpå på grund af luft. Er du alligevel ude for at det vil ske, så kan du tynge posen ned med en tallerken ovenpå, eller pakke et par skeer med ned i vakuumposen når du vakuumpakker din mad.