Andelår Sous vide - Confit De Canard opskrift

03-06-2019

Hurtig og nem opskrift på Confit de Canard – en fransk nationalret som her er lavet i sous vide. En helt stor fordel ved at lave sine andelår i sous vide er at du ikke skal tilføre ekstra andefedt som man ellers skal ved traditionel tilberedning af confit de canard. Fordi andelårene bliver vakuumpakkede tæt omkring kødet kommer andelåret til at svømme rundt i sit eget fedt i posen, og den ønskede tilberedning opnåes. Du kan derfor spare mange penge på at lave dine andelår selv næste gang den skal stå på lidt fransk luksus.
Retten bør nydes med Pommes sarladaises (kartofler stegt i andefedt evt. med persille) og en sprød kålsalat og selvfølgelig en god fransk drue i glasset.

Lav endelig mange andelår ad gangen når de er på tilbud – de kan holde sig i evigheder (flere måneder) i køleskabet og er hurtige lige at varme til en god middag! Så ganger du bare ingredienserne op så det passer til antallet af andelår. Andelår i sous vide kan også laves med andre krydderier hvis man ikke er så meget til laurbær eller timian. Man kan også sagtens krydre andelårene neutralt med salt og peber, eller smide en skive økologisk appelsin med i posen når man vakuumpakker sine andelår til sous vide.

PROTIP: Husk at lave en burger med resterne af det confiterede andelår dagen efter – det er bare drøn lækkert.

Opskrift på andelår Sous vide

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 14 timer
Trækketid 1 dag
Samlet tid 14 timer 5 minutter

Ingredienser
2 stk Andelår
3 stk Laurbærblade Friske eller tørrede
1 spsk Peberkorn
1 spsk Groft Salt
1 tsk Timian Frisk eller tørret

Sådan gør du
Knus krydderierne i en morder

Gnub krydderierne godt ind i andelårene på begge sider og lad lårene hvile tildækkede i køleskabet i 24 timer

Skyl lårene godt for krydderier - De har trukket det smag de skal have fra dem - og vakuumpak dem enkeltvis

Tilbered lårene 14 timer ved 75 grader

Skal lårene bruges med det samme lægges de på et ildfast fad og kommes i ovnen på fuld knald med grill. Ellers kommes de i køleskabet og kan holde sig op til 3 måneder. Inden de skal bruges kommes de i et varmt bad i 20 minutter før de skal i ovnen.

Steg lårene i ovnen til skindet er gyldent og sprødt

Bon appetit

Noter
Husk at gemme væsken fra poserne til næste gang du skal lave brun sovs - den bliver så englene synger.

 


Hvis du mangler vakuumposer som passer til andelår sous vide så har vi et stort udvalg af vakuumposer produceret og godkendt i EU. Og vi har helt sikkert også i den størrelse du står og mangler.