🏖 FoodFreaks holder sommerferie i uge 30. Ordrer afsendes d. 29/7.

Røgeovne

Professionel madlavning med de bedste Røgeovne


Når du skal lave god mad, er det vigtigt at have udstyr af topkvalitet. Hos Foodfreaks har vi samlet de bedste røgeovne på markedet til en skarp pris. Vores røgeovne er effektive både til koldrøgning og varmrøgning. Disse røgeovne bliver brugt af de professionelle, men også af hyggelige amatør-røgere, og de sikrer dig hurtig og effektiv madlavning, hvor ovnen kan komme op på de rigtige temperaturer for både koldrøgning og varmrøgning. Alle vores modeller er lette at bruge og gør det let at være mesterrøger. Røgeovnene er fremstillet af solide materialer, der holder ovnen flot og funktionel i mange år frem.

Da du har plads til mange røgemner i disse ovne, er de perfekte til når der skal laves mad til fester og middagsselskaber, men derfor kan man jo alligevel godt ryge et enkelt stykke bacon eller en lakseside en gang imellem. Der er jo ingen der siger at ovnen skal stop-fyldes hver gang. Maden du laver i ovnene vil være gennemført ned til mindste detalje og du vil imponere dine gæster på flere måder. Disse ovne er perfekte til alt mellem ost og lam, fugl eller fisk. Og selvfølgelig - Hjemmelavet bacon i kilovis!

Røgeovn – en oldgammel madlavningsmetode får nyt liv

Røgning af maden er en konserveringsmetode, der stammer helt tilbage fra oldtiden. Vores forfædre opdagede allerede dengang, at madrester, der blev røget, kunne holde sig længere og smagte godt. Senere under Vikingetiden begyndte man at hænge maden op i loftet og lade røgen fra bålet i vikingehytten stige op og røge fisken. Nu om dage er det heldigvis muligt at få maden til at holde sig med køleskabe og frysere. Men dette betyder dog ikke, at madrøgning ikke længere anvendes – tværtimod er det blevet mere populært end nogensinde at røge sin egen mad. De fleste kan lide den røgede smag, som kommer fra røgningen, og med en røgningsovn er det muligt at røge maden på den måde, som du har lyst til. Så kan du få røget mad, der passer 100% til dine smagsløg.

Længe har røgning være forbeholdt professionelle kokke, grillentusiaster og store røgerier. For bare 10 år siden var det stort set umuligt at købe røgningsudstyr i Danmark, men pga. den nye ”gør det selv”-bølge, der er opstået i Danmark, er det blevet muligt for alle danskere at røge deres egen mad.

Lige meget hvem du er, har du mulighed for at finde en røgeovn, der passer til dine behov. Så kan du selv blive herre over din mad, og hvilken smag den skal have.

Kold-, halvvarm- og varmrøgning – hvad er forskellen?

Der er som udgangspunkt tre temperaturer, som du kan røge din mad med: Koldrøgning, varmrøgning og halvvarm røgning. Når maden koldrøges, bliver maden ikke udsat for mere end 15-22 grader. Denne røgningsmetode er perfekt til fedtfyldte madvarer f.eks. spegepølser, leverpølse, fisk og spæk, hvor du ikke ønsker at smelte fedtet. Koldrøgning er en utrolig effektiv røgningsmetode, da røgen ikke brænder op, og den kan derfor trænge dybt ind i maden. Dette medfører også, at koldrøgede madvarer kan holde sig længe, og de får en kraftig røgsmag.

Når maden får en halvvarm røgning, ligger temperaturen mellem 30 og 50 grader. Røgsmagen er ikke så kraftig som ved en koldrøgning, og maden kan heller ikke holde sig så længe som koldrøget mad. Mad, der er udsat for en halvvarm røgning, bevarer et råt udseende og er perfekt til f.eks. pølser, hamburgerryg, bacon og rullepølse.

Hvis maden bliver varmrøget, bliver det udsat for temperaturer mellem 50 og 90 grader. Denne røgningsmetode er ikke egnet til konservering og bruges derfor udelukkende for udseendets og smagens skyld. De høje temperaturer medfører, at proteinerne i maden vil stivne, og maden får derfor et gyldenbrunt og varmebehandlet udseende. Varmrøget mad får ikke så kraftig en røgsmag som koldrøget og halvvarmt røget mad, men røgsmagen er dog stadig tydelig. Varmrøgning er perfekt til de fleste madvarer, der skal serveres indenfor kort tid. Denne røgningsmetode kan bl.a. bruges til pølser og fisk.

Heldigvis skal du ikke tage stilling til, hvilken røgningsmetode du ønsker at bruge. De fleste af vores røgeovne kan nemlig røge maden på flere forskellige måder.

Bliv klar til at lave lækker hjemmerøget mad allerede i dag. Find din røgeovn her.

Perfekte koldrøgningsovne til hjemmerøgning

Når du skal have en ny røgeovn er det vigtigt at du vælger en der kan bruges til lidt af det hele. En stor del af røgningens verden er forbundet med koldrøgning. Så selvfølgelig skal din røgeovn også være en koldrøgningsovn.
Hvis du gerne vil lave ting som f.eks bacon, koldrøget mørbrad, koldrøget laks, røget dyrekølle eller give en ost nye smagsmæssige nuancer, så er det med en koldrøgningsovn du skal lave det. Ovnene du finder hos os er enten for sig selv, eller med det rette tilbehør yderste velegnede til koldrøgning.
Kendetegnet ved koldrøgning er ofte at røgudviklingen ikke er så kraftig som ved varmrøgning, men til gengæld er det der skal røget meget længere tid i røgeovnen. Et godt eksempel kunne være bacon som typisk bliver koldrøget fra 36 til 72 timer i koldrøg. Med en ovn der er lavet til koldrøgning får du derfor de optimale betingelser for at lave lækre koldrøgede frokostklassikere på en nem og god måde.

Hvad bør man bruge til koldrøgning

Et godt sted at starte med koldrøgning er enten fisk eller svinekød. Vi anbefaler ofte at den første tur ud i koldrøgning skal være med bacon og røget mørbrad. Det anbefaler vi af 2 grunde; For det første - hvem kan ikke li' bacon? Og en koldrøget mørbrad passer bare til så mange ting fra et stykke brød med æggestand til salater og til ostebordet. En anden grund er også at både mørbraden og koldrøget bacon kan saltes i den samme saltlage, tørres lige længe og røges den samme tid. Man kan derfor komme godt i gang med nogle sikre klassikere på en forholdsvis nem måde.
Koldrøget laks eller ørred er også et andet godt sted at starte. Hvis du er lystfisker og har lidt fisk med hjem eller i fryseren, så kom dem i en saltlage eller tørsaltning og koldrøg og nyd din fisk på en dejlig måde.