Borniak

Elektriske røgeovne med automatisk røggenerator

Alle ovne fra Borniak er produceret i EU og gør røgning til en sand fornøjelse. Vi har det komplette udvalg i røgeovne og tilbehør her.

Læs mere

Borniak er et Polsk firma, der har specialiseret sig i at producere rygeovne og tilbehør dertil i høj kvalitet og med brugervenlighed i top. Borniak er med årene blevet et af de største røgeovns firmaer i verden, og har efterhånden cementeret sig som de førende i branchen for elektriske røgeovne. Borniak begyndte i sin tid som et lille værksted og med tiden er det vokset op til en moderne virksomhed uden at ændre på deres principper om kvalitet og produktion. Borniak lægger meget vægt på at du som bruger af deres ovne skaber velsmagende og sund mad ved hjælp af traditionsrige metoder. Det betyder imidlertid ikke at de ikke udvikler sig for tværtimod har Borniak rykket grænserne for hvor nemt røgning kan gøres med den rette teknologi. Borniak har gennem årene udviklet på deres ovne, så der i dag sidder moderne temperaturstyring, der hjælper dig til et perfekt resultat hver gang.

Borniaks produkt sortiment inkluderer:

 • Røgesmuld 750/2000 i forskellige trævarianter - Det er en meget grov smuld der bruges, og den kan også betegnes som fint røgeflis. Det er det der giver den karakteristiske smag i røgvarer.
 • Digitale røgeovne - det er røgeovne med et PID-digitalt kontrolpanel, der perfekt holder den indstillede temperatur inde i ovnen.
 • Analoge røgeovne - ovnene er meget lette at bruge, laver rigeligt med røg. Røggeneratoren er den samme i både analoge og digitale ovne fra Borniak.
 • Røggenerator - Røggeneratoren bruges til at lave en kontinuerlig røg ved at få smuldet til at bevæge sig forbi et lille varmelegeme. Røggeneratoren laves både i galvaniseret og i rustfrit stål.
 • Tilbehørsartikler, som blandt andet inkluderer:
  - Blæser til tørring af kød
  - Ekstra Hylder
  - Røgekroge af forskellige udformninger (asymmetriske kroge, skruekroge og dobbeltkroge, mv.)
  - Koldrøgningskit
  - Overtræk til røgeovnene

Borniak røgeovne er for alle der elsker god mad

Fisk, kød og oste, er bare nogle af tingene vi tænker på når tankerne falder på røgning af mad. Vi elsker den dybe smag, vi nyder aromaen ... Og vi  må erkende at det er sjældent vi i dagligvarehandlen har adgang til dem. Der skal heldigvis ikke mere til end lidt ledig plads i haven eller på grunden for at starte dit eget eventyr med ægte røgning. Et eventyr som alle kan finde ud af og som er ekstremt spændende.

Takket være en røgeovn fra Borniak har du mulighed for at lave 100% hjemmelavede produkter uden konserveringsmidler og unødvendige kemikalier.

En røgeovn der passer sig selv

Hvis du kan finde på noget der er sjovere end at gå at holde øje med et termometer, så er det en Borniak ovn du skal gå efter. Fordi alle Borniak ovne er udstyret med en termostat, så reguleres temperaturen automatisk i ovnen når der røges. Om termostaten er analog eller digital, det afhænger af hvilekn model du vælger. I modelnavnet fra Borniak kan der indgå et hvis ovnen er digital - f.eks UWD-70 eller UWDS-150. Er der derimod ikke et D i navnet på ovnen, så er det en analog termostatstyring. Hvad der er det rigtige for dig er en smags sag, men generelt set, så er digitale styringer mere temperaturpræcise end analoge styringer er. Vigtigheden af det må så være op til dig der skal bruge ovnen.

Lav masser af BACON i din Borniak ovn

Ovnene fra Borniak er som skabt til at lave ting som f.eks bacon eller røget mørbrad. Der er godt med plads på hylderne, og også mulighed for at hænge sit kød på kroge inde i ovnen.

Også en populær ovn blandt lystfiskere

Og ovnene fra Borniak er selvfølgelig også et meget populært valg blandt lystfiskere og fritidsfiskere. Ovnene har en størrelse, uanset om det er 70'er serien eller 150'er serien, som passer godt ind på terrassen eller i skuret. Mange lystfiskerforeninger har også Borniak ovne monteret til fælles brug, da ovnene er meget nemme at bruge og vedligeholde.