🏖 FoodFreaks holder sommerferie i uge 30. Ordrer afsendes d. 29/7.

Røgesmuld og flis

Røgsmuld til din røgeovn


Her finder du et bredt udvalg af røgesmuld til både koldrøgning, varmrøgning og mellemvarm røgning. De forskellige varianter af røgesmuld passer til forskellige tilberedninger og der er helt sikkert også en model der passer til din røgeovn. Røgesmuld kan bruges på flere forskellige måder afhængigt af hvad man skal røge. Til koldrøgning, som er ved temperaturer på op til 25 grader, er det typisk en helt fin træmel der bruges og ofte er det modellen DT64 der bruges. Koldrøgning med fint træmel kan bruges til at koldrøge fisk, bacon, vildtkød, oste og meget mere. Ved mellemvarm og varmrøgning bruges typisk en lidt grovere røgsmuld eller mindre træflis stykker. Man kan lave mange ting ved varmrøgning, men ofte er det fisk, pølser, mv. der varmrøges. Røgsmuld fås i flere forskellige trævarianter, men det mest brugte er bøgetræ og elletræ. Når du har en sæk røgsmuld er det vigtigt at den holdes tør så den kan opretholde en fin glød og dermed lave kontinuerligt røg i din røgeovn.

røgsmuld i sække

Når du køber din røgesmuld er det hos FoodFreaks for det meste i sækkene vi får leveret direkte fra producenten. Sækkene er lavet af tykt papir eller af kraftigt plastik afhængigt af hvilken træsort der er i sækken. Når du har din røgesmuld i sæk er det nemt at åbne den i den ene ende, og du har derfor en bred åbning at skovle dit røgesmuld op af når du skal have gang i røgeovnen. Sækkene vejer imellem 12 og 15 kg og du får derfor mange liter røgesmuld for pengene når du køber en hel sæk af gangen. Der er til mange timers røgning i en hel sæk og de forskellige træsorter kan blandes til man finder den helt rigtige blanding til ens egne smagsløg. En god blanding er 60/40 af bøgetræ og elletræ. Og med en sæk af hver er der til mange gode eksperimenter i røgningens univers.

Billig røgsmuld

Hvis du leder efter billig røgsmuld så skal du købe dit røgsmuld i hele sække her. Det kan være en bekostelig affære at købe sit røgsmuld i små poser i byggemarkedet hvis man skal røge meget mere end en kartoffel til frokost. Med en hel sæk røgsmuld kan du spare store penge og holde gang i røgeovnen i timevis for en brøkdel af hvad du ellers plejer at betale for røgsmuld. Billig røgsmuld er bestemt ikke ens betydende med at der er gået på kompromis med kvaliteten af smuldet. Faktisk så er det ofte de store sække der bliver pakket om i mindre beholdere og som bliver solgt til helt ublu priser i mindre fiskeributikker, byggemarkeder mv. Med en hel sæk røgesmuld er du sikret kontinuerlig røg i mange timer for billige penge.