Dry age poser

Dry age poser – for ekstra smagfuldt kød

Nu kan du modne dit kød derhjemme takket være vores dry age poser. Vi har nøje udvalgt de bedste poser, som fremmer både kødets smag og kraft. Samtidig beskytter de kødet mod uønskede bakterier.  Fælles for vores dry age poser er lave priser og ordentlige forhold. Dry age poser er en spirende trend inden for madlavning, og det er ikke ubegrundet. Vores poser egner sig godt til dig, der elsker at nyde delikate og smagfulde råvarer, og som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten.

Læs mere

Hvorfor anvende dry age poser?

Vi anbefaler at anvende dry age poser af følgende grunde:

  • Optimal smagsoplevelse, fordi kødsmagen forstærkes
  • Kødet opnår den karakteristiske umami-smag
  • Kødet bliver lækkert mørt
  • Du sparer penge hos slagteren
  • Næringsindholdet bevares

 

Ved dry aging opnås en ren og intens kødsmag, når mælkesyren fordamper fra kødet. Dry age poser er elegant designet med åndbart folie, så mælkesyren kan fordampe, uden at bakterier finder vej ind i posen. Du gør dog klogt i at investere i en pose af god kvalitet, hvor miljøet er kontrolleret og sterilt. Vi anbefaler at tage et kig på vores udvalg.

 

Vær opmærksom på, at du ikke kan nøjes med almindelige vakuumposer ved dry aging. De har en anden forsegling, som gør, at mælkesyren ikke trækkes ud af kødet, som det skal for at opnå den rette smag og kraft i kødet.    

 

Hvad er dry aging?

Følger du med i nye trends inden for madlavning, er du sikkert stødt på fænomenet dry aging.

Ordet ’dry aging’ kan på dansk oversættes til ’tørmodning’ eller ’krogmodning’. Det er en gammel metode til modning af kød, som du måske kender fra slagteren. Flere og flere danskere er begyndt selv at tage metoden i brug derhjemme. Det muliggør de smarte dry age poser, også kaldt modningsposer.

Tørmodning går kort fortalt ud på, at kødet pakkes i vakuum i køleskabet i en periode. Her har det mulighed for at tørre og blive mørt ved hjælp af kødets egne enzymer. Samtidig forstærkes kødets gode smag. Vores dry age poser sørger for optimal beskyttelse af kødet mod uønskede bakterier.

Stort set alle typer friskslagtet kød kan bruges ved dry aging, hvad enten du for eksempel er til okse, svin, and eller lam. Kødet bør modnes inden for fem dage efter slagtning. 

Efter modningsprocessen har kødet fået en mørk skorpe, som du blot kan fjerne og eventuelt anvende til en lækker sovs. Nu er kødet klar til tilberedning, som foregår på normal vis – på panden, i oven, på grillen eller sous vide. Og så er det tid til servering.

 

Hvor længe skal kødet modne? 

En af fordelene ved at tørmodne sit kød selv er, at du selv kan vælge, hvordan resultatet skal blive.

Tørmodningen varer typisk fra dage til uger alt efter behag og kødtype. I princippet kan kødet sagtens ligge i vakuum i tre måneder, hvis din tålmodighed rækker så langt. Det får det ofte lov til på mange dyre restauranter i landet og i USA, hvor dry age-metoden stammer fra.

Efter en uge er størstedelen af kødets mælkesyre fordampet, men den intense kødsmag er endnu ikke gennemtrængende. Ønsker du mørt kød uden en for kraftig kødsmag, kan du lade kødet modne en uge mere. Venter du tre uger vil smagen være mere intens, og kødet godt mørt.

Uanset om du vælger at vente uger eller måneder, er dry aging al ventetiden værd!

 

Vores unikke udvalg af dry age poser

Her på siden finder du en bred vifte af dry age poser til ethvert behov. Poserne spænder bredt i størrelse, så du frit kan vælge de mål, der passer til den mængde kød, du ønsker at tørmodne.

Dry age poser sælges i stakke, og vi tilbyder forskelligt antal poser, som du kan købe ad gangen. På den måde er der et udvalg til både nybegynderen og den mere garvede i køkkenet, der ofte giver sig i kast med metoden.

Alle vores dry age poser er sterile og har en rigtig god pris. 

Klik dig ind på det enkelte produkt for at læse en beskrivelse af det. Her har vi vægtet at give læseren et hurtigt, men udførligt overblik, så du føler dig klædt på til at træffe det rette valg af dry age-pose. Under hver beskrivelse finder du relevant produktdata i punktform. 

 

Alle kan give sig i kast med dry aging

Mange lader sig skræmme af praktikken ved tørmodning, og det er en skam! Krogmodning af kød er nemlig ikke så svært at mestre, som mange frygter. Heller ikke selvom det praktiseres af professionelle steakhouses. Du behøver ikke kokkeevner for at kunne imponere dine gæster med et velsmagende resultat. Mange oplever, at det sværeste i processen er at vente på at sætte tænderne i det møre kød.

 

Inden du begynder med dry aging kan du dog med fordel bruge din søgemaskine til at få viden om metoden. Og så er du godt hjulpet på vej, hvis du vælger en kvalitetsrig dry age-pose med optimal virkning. Du kan vælge en pakke med få styk i vores webshop til en start. Vi er dog ret sikre på, at du vil få mod på mere dry aging, når først du har duftet og smagt resultatet!

 

Har du spørgsmål til vores produkter, så tøv ikke med at kontakte os. Giv os et kald eller send os en mail. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig godt på vej til det rette køb.