Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
  • Tomater på stilk til pizzasauce
  • Tomater på stilk til pizzasauce
Udgivet d. 11-02-2022 16:01

Hjemmelavet tomatsovs

Ekstra spark på smagen

Kunne du godt tænke dig at blive en vaskeægte italiensk bedstemor og lave din egen tomatsovs? Synes du, at de færdiglavede tomatsovse, man kan købe fra supermarkederne, mangler smag? Uanset hvad, så bør du læse med her. For her får du en opskrift på den lækreste, mest smagfulde hjemmelavede tomatsovs. Med denne tomatsovs er du sikker på, du får ekstra spark på smagen i dine retter.

Tomatsovse kan blive lavet forskelligt, men her får du opskriften på den perfektionerede udgave af en tomatsovs: den italienske tomatsovs. Den er lækker, cremet og har en fantastisk kraftig smag af tomater og krydderurter – ligesom en tomatsovs bør være. Den kan bruges i utallige retter, men ikke kun fra det italienske køkken.

Danske tomater

Vi kan ikke lyve os fra, at friske, danske, solmodne tomater er nogle af de bedste, der findes. Derfor er det også bedst at lave tomatsovs, når danske tomater bliver modne; nemlig om sommeren. Med fordel kan du lave en stor portion, så du har til mange måneder. Det er der mange fordele ved.

Spar penge på hjemmelavet tomatsovs

At købe en lækker, færdiglavet tomatsovs kan være dyrt. Når man køber færdiglavet tomatsovs, er det typisk i små portioner, hvor man ikke får mere end til en enkelt ret. Når du laver hjemmelavet tomatsovs, kan du lave store portioner og derfor spare penge. Det vil både spare tid og penge at lave i store portioner. Med en stor portion behøver du nemlig ikke at lave tomatsovs, hver gang du skal have en ret med sovsen. Der er derfor kun fordele ved at lave en stor portion, der holder i flere måneder. Tomatsovs kan nemt fryses ned og tøs op, når en portion af den skal bruges til en ret.

Tomatsovs i mange retter

Tomatsovs kan bruges i uendeligt mange retter. Det er særligt i det italienske køkken, hvor tomatsovsen spiller en stor rolle. Men du kan også finde sovsen i andre køkkener. I retten Shakshuka, fra det mellemøstligste køkken, bruger man blandt andet også tomatsovs. Men en helt simpel ret som kylling i tomatsovs er også en lækker spise.

Smagen af Italien

Dog kender vi nok alle tomatsovs bedst fra det italienske køkken. Om det er fra pasta bolognese, lasagne, pasta med kødboller i tomatsovs eller en helt tredje ret, kender vi den italienske tomatsovs fra mange klassiske retter. Hvilken ret vil du lave hjemmelavet tomatsovs til?

Til den perfekte pizza kræves en perfekt tomatsovs, og her leverer denne opskrift. For hvis man skal have et godt fundament og smæk på smagen i en pizza, er en lækker tomatsovs alfa og omega. Selvom man har toppet sin pizza med gode råvarer, kan man stadig smage, at der er noget galt, hvis tomatsovsen ikke sidder lige i skabet. Så er det heldigt, at vi her giver dig opskriften på en perfekt tomatsovs, der kan bruges til alverdens retter.

Eksperimenter med ingredienserne

I en klassisk tomatsovs er der blandt andet en masse krydderurter og hvidløg. Den er en sikker vinder hos de fleste. Dog er der heller intet i vejen med at prøve at lave en unik tomatsovs med anderledes ingredienser i. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du skal tilføje i din tomatsovs. Kunne chokolade være spændende at tilføje? Eller hvad med en lille smule chili, hvis du er til stærk mad? Prøv dig frem – det kan være, du finder din nye yndlingstomatsovs. Dog skal du tænke på, at den skal kunne passe til mange forskellige retter, hvis du laver en stor portion, der holder flere måneder. Men den traditionelle, italienske tomatsovs er den mest berømte og den, man kan bruge til de fleste retter.

Friske tomater, dåsetomater og andre ingredienser

Har du alligevel lyst til at lave en tomatsovs uden for sæson, har vi din ryg. Vi har et stort sortiment med en masse lækre dåsetomater og andet til tomatsovsen, som sagtens kan tilføjes til udenlandske tomater fra supermarkedet.

I den perfekte tomatsovs skal der naturligvis den perfekte olivenolie i. I sortimentet har vi også olivenolie, der er fremstillet af omhyggeligt udvalgte italienske olivensorter. For at få den bedste smag frem i tomatsovsen er det også nødvendigt at tilføje en olivenolie af høj kvalitet, og her leverer vi.

Tomatplantage i Italien

Danske tomater er som sagt nogle af de lækreste, der findes. Hvis vi dog skal finde de absolut bedste i verden til en italiensk tomatsovs, bør man selvfølgelig have italienske, solmodne tomater fra en tomatplantage i Syditalien. Næste gang, du skal til Syditalien, kan du arrangere en tur til en tomatplantage og smage deres tomater. Der er fantastisk smag i dem, og så er de supersaftige. Hvis du er heldig, vil ejeren af plantagen gerne lave tomatsovs med dig af de tomater, du har plukket. Så kan I sammen følge opskriften nedenfor – se, dét er tomatsovs i verdensklasse.