Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
Udgivet d. 03-06-2019 08:13

Hvad er GDL

Først synes jeg det er vigtigt at fortælle; GDL er et naturligt stof som vi danner naturligt i kroppen når vi forbrænder glukose (sukkerstoffer). Med den viden kan vi ”slappe lidt af” med den videre læsning :-)

GDL (Glucono delta-lactone) er et kemisk tilsætningsstof med E-nummer E575 man bruger til at tilsætte bla. spegepølser, så man starter en naturlig syrningsproces af spegepølsen hurtigere end pølser der ikke er tilsat GDL. Stoffet er et hvidt pulver og lugtfrit. GDL, når det tilsættes farsen, omdannes til gloconsyre som får pølsen pH værdi til at falde, så pølsen sætter sig og bliver skærefast. For at pølsen bliver skærefast skal pH værdien falde til under 5,3pH. Hvis man tilsætter for meget GDL vil pH værdien falde for meget og man vil opleve farveændringer på den færdige pølse. Hold jer derfor altid til oplysningerne på emballagen.

Det er vigtigt at huske hvis man bruger GDL i sin fars skal pølsen stoppes STRAKS! Efter den er rørt, da stoffet vil starte en gelerings proces som man ikke kan stoppe igen.

Og husk! GDL må ikke bruges i Danske konventionelle Økologiske varer.