Prøv den populære mel fra Caputo Friske pizzaingredienser direkte fra Italien Fede stjerner på Trustpilot!
Friske pizzaingredienser direkte fra Italien
  • Mozarella ost til pizza
  • Mozarella ost til pizza
Udgivet d. 03-06-2019 17:24

Mozzarella på pizza - Frisk eller tørret?

Traditionelt er der to slags mozzarella, der anvendes til pizza.
Der er frisk eller “low-moisture” mozzarella. Den du kender fra køledisken er ingen af delene. Den er en tørret mozzarella, halvt animalsk fedt og vendt i kartoffelmel for ikke at klistre sammen. Et godt råd – hold dig fra den når du skal lave pizza 🙂
Køb hellere en frisk mozzarella eller en “low-moisture”. Den sidste er svær at finde i et dansk supermarked eller ostehandler.

 

Frisk Mozzarella

Den mest traditionelle og ikoniske mozzarella ost, som vi forestiller os, når vi tænker på en mozzarella ost, er en hvid bold af våd mozzarella som vi køber i en pose med væde i supermarkedet. Denne mozzarella ost er typisk serveret kold i en salat eller lignende og har typisk et højt fedtindhold, hvilket gør den mere modtagelig for bakterier og forkorter derfor holdbarheden. Alligevel er der mange fordele ved at bage pizzaer med den våde mozzarella. For eksempel bager man den klassiske napolitanske pizza med skiver af frisk mozzarella for at få den der bløde, let gummi agtige og saftige konsistens når man tager en bid. Når den bliver bagt fordamper fugtigheden i den friske mozzarella og det får osten til at smelte ind i en tyk pool af lækkert klistret mozzarella.

 

Low-Moisture Mozzarella

Den mere almindelige mozzarella, i pizza sammenhæng, er den tørre mozzarella som man kender fra pizzariaet eller køledisken. Den der står i køledisken i små poser er typisk en blanding af mozzarella, fedt, stivelse og kartoffelmel så osten ikke klistrer sammen i posen. Væk med det skidt! Gå i stedet på jagt efter en blok af mozzarella med lav fugtindhold. De er svære at finde, men det er virkelig jagten værd!
Low-moisture mozzarella er typisk fundet på pizzaer som er “American style” (New yorker, New Jersey, St. Louis, Chicago, Sicilian (jo, den er amerikansk!) og California style). Denne mozzarella kommer i terninger eller blokke. Denne lidt mere tunge ost er ofte foretrukket til pizzaer på grund af dens evne til at klæbe til pizzaens skorpe.

 

Her hos FoodFreaks elsker vi begge slags og foreslår at du prøver hver slags så du kan finde din favorit til dine pizzaer. Husk at en pizza er præcist hvad du gør den til. Pizza har ikke et facit.

Rigtig god mozzarella fornøjelse!

Designet og udviklet af Gelinde.dk