Pas på dine vigtige papirer og dokumenter i vakuumposer

17-06-2020

Få styr på sagerne med vakuumposer

Hvis du som de fleste mennesker har nogle vigtige papirer i hjemmet som ikke må komme til skade, eller forsvinde, så har du måske lidt problemer med hvordan de skal opbevares? Der findes mange forskellige løsninger og kassesystemer, men sandheden er bare at det sjældent hjælper på fugt og små skadedyr. Derfor er det bare så pokkers smart at bruge vakuumposer til alt det der ikke må tage skade.

Pas på arvestykkerne på loftet

Mange har prøvet at skulle hente de gamle familiebilleder på loftet, og opdaget fugtskader og i værste tilfælde svamp og råd som følgeskader af det. Eller rode i alle skufferne for at finde de gamle hus-papirer eller soldaterbeviset. Måske har ungerne lavet en gave til dig i trylledej, som ikke skal stå fremme, men heller ikke smides ud.

Jeg har selv stået i de her situationer og været frustreret, men også sommetider ked af det når minder og arvesager er gået til på grund af fugtskader eller lignende.

Derfor er jeg begyndt at pakke de vigtige ting jeg skal gemme i vakuumposer. På den måde sikrer jeg mig at der ikke kan komme fugt eller skadedyr til de ting jeg sætter på loftet, og mine soldatermedaljer ligger trygt og godt i poserne, så de ikke behøver at pudses når de en sjælden gang imellem skal frem.

Det har sparet mig for utallige hovedbrud efter jeg er begyndt at vakuumpakke de her ting, så mit bedste råd er at du skal begynde på det samme.

Vakuumposer kan også bruges uden at suge vakuum i dem

Nogle ting egner sig ikke for godt til at få suget vakuum omkring sig, og i de tilfælde kan man nøjes med at svejse vakuumposen, så der ikke kan komme fugt eller skadedyr ind i posen. De fleste vakuumpakkere har en knap hvor der står "SEAL", og hvis man trykker på den, så bliver der ikke suget vakuum, men kun svejset.