Prøv den populære mel fra Caputo Vi sender alle hverdage Fede stjerner på Trustpilot!
Prøv den populære mel fra Caputo
Udgivet d. 18-03-2022 13:44

Persillepesto med pinjekerner

2-4 pers.

Persillepesto er en favorit når vi skal have den som tilbehør til oksekød og lammekød. Den har en bitterhed som jeg synes passer rigtig godt til umamismagen i okse og lam, og så er fedmen fra osten bare lækker til at runde det hele af med.

Pestoen jeg har lavet her i dag skal vi bruge til vores "påske-pizza" hvor resterne fra påskebordet kan bruges. Men den kan selvfølgelig bruges til 100 andre ting.

Jeg har brugt Parmigiano-Reggiano ost i dag, men det kunne også sagtens have været en rav ost eller andre hårde oste.

Ingredienser

Venturino ekstra jomfru olivenolie, 0,5 L.
DKK 89,00

1 bundt frisk persille

30 gram pinjekerner

3 spsk Olivenolie

40 gram Parmigiano-Reggiano ost

1 fed hvidløg

salt/peber

I alt
DKK 0,00

Fremgangsmåde

Pluk et bundt persille med stilke og skræl et fed hvidløg.

Riv osten på et fint rivejern.

Hak hele moletjavsen sammen og smag til med salt og peber.

opskriften giver ca 1 dl pesto, og den kan holde sig en lille uges tid i køleskab.

Designet og udviklet af Gelinde.dk