Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
Udgivet d. 17-03-2022 12:41

Pizzadej med Manitoba mel

4-8 pers.

Hvis du skal bage pizza med manitobamel, så vil jeg anbefale at det er en “New York Style” pizza der skal bages. Pizza findes i mange stilarter såsom Napolitansk, Romansk, Chicago style, Siciliensk, og også den kendte New Yorker pizza.
Den pizza du kender fra det traditionelle ‘pizzahjørnet’, det er typisk en New york-ish stil. Det er defineret ved bla. at den er rund, der er olie i dejen, og den typisk er bagt ved en lavere temperatur end f.eks Napoli pizzaen.

Fordi den er bagt ved en lavere temperatur, men i længere tid, så bliver den også mere sprød i bund og skorpe en en Napolitansk pizza gør. Og derfor egner den sig godt til en almindelig ovn.

Manitoba mel er en fantastisk mel at bage New York style pizza med da den er smækfyldt med protein og har en stærk gluten. Caputo manitoba er Tipo-0 formalet, hvilket gør at der er mere af kornet med, og smagen derfor også markerer sig mere end ved en Tipo-00 Pizzamel.

 

Fyld til en new york style; Til en new yorker pizza vil jeg ikke være nervøs for at være mere rundhåndet med fyldet. Fordi pizzaen har længere bagetid, så kan man godt tillade sig at fylde mere på en man vil gøre på en Napoli pizza. Til en new yorker skal man vælge en drænet mozzerella ost, og ikke den våde man køber i poser. At alternativ kan være en gouda eller emmentaler, som også giver de lækre lange strenge man husker fra Alene hjemme filmen (Man kan næsten se Kevin bestille sin Cheese pizza, hva’). Du skal for alt i verden ikke vælge den revede “pizzatopping”. Det er i virkeligheden bare hovedsageligt fedt som er vendt i kartoffelmel for at det ikke klistrer sammen. Og det gør intet godt for din pizza.

 

Bagetid; Knald din ovn op på mellem 250-300 grader, og gerne brug et bagestål. Jo mere varme du kan få i din pizza, jo bedre bliver den. Bagetiden på en new yorker pizza i en hjemme ovn er omkring 6-8 minutter, men tag den ud når den er flot i farven, og kanterne ser lækre ud.

Ingredienser

700 gram Manitoba mel

450 gram vand (64%)

20 gram salt (3%)

30 gram olivenolie (4%)

1.5 gram frisk gær

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet, og tilsæt alt mel og salt

Ælt dejen i 5 minutter på lav hastighed på din køkkenmaskine, og lad herefter dejen hvile i 10 minutter.

Tilsæt olien, og ælt ved mellem hastighed i 5-8 minutter indtil dejen ser flot ud og slipper skålen fuldstændigt.

Stram dejen op på køkkenbordet, og lad den hæve i 1 stor klump i 2 timer (Bulk hævning kan springes over hvis tiden ikke er til det)

Efter 2 timer deles dejen ud i 4 boller a’ 300 gram, strammes op igen, og hæver fortsat ved stuetemperatur indtil de skal bages.

Find ingredienser her

Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.

Caputo Manitoba mel, 1 kg.
DKK 15,00
Caputo Manitoba mel, 5 kg.
DKK 94,95
I alt
DKK 109,95