Borniak røg generator maskine

PROTIP: Hvis der går ild i din Borniak røggenerator, GD-01

06-09-2020

Hvad gør du hvis der vil gå ild i din Borniak røggenerator GD-01?

Hvis du har en Borniak røggenerator, og har været ude for at der vil gå ild i rygeflisen der paserer varmelegemet for enden af fremførings spiralen, så har vi her samlet lidt tips til hvad du kan gøre for at afhjælpe problemet.

Først og fremmest må vi pointere at problemet er kendt, men ikke udbredt. Der er i 1000 vis af røggeneratorer i brug rundt i Europa og verden, og det er et fåtal af dem der har problemet. Dem der så har problemet de er hurtigt afhjulpet det med de her simple tricks.

Som du også kan se i videoen der er i toppen af artiklen her, så er det første du skal prøve for at afhjælpe problemet at klemme det tynde blik der sidder ovenover varmelegemet og omkring fremførings fjederen, en lille smule sammen. Det gør at der ikke kan være så meget rygeflis over varmelegemet ad gangen og i 99% af tilfældende afhjælper det problemet. Det kan også sagtens være at du ikke har oplevet problemet i flere år med din røggenerator, men pludselig opstår det. Det kan være fordi at du i forbindelse med rengøring af røggeneratoren har fået udvidet blikket, og problemet så at sige er selvforskyldt.

Oplever du derimod at det flis der falder af røggeneratoren dårligt nok er brændt af, så har du måske klemt den lidt for tæt indtil fjederen. I det tilfælde, så udvider du den bare ene smule igen så det kommer til at se rigtigt ud.

Hvis det mod forventning ikke hjælper, så er der et ekstra coyboy-tricks til dig der stadig læser med. Hvis der stadig vil gå ild i flisen, så kan du tage et stykke staniol og sætte i klemme mellem varmelegemet og blik-skålen. På den måde mindsker man varmeoverledningen fra varmelegemet til der hvor flisen passerer. Det er VIRKELIG et fåtal af tilfældende hvor det vil være nødvendigt. Vi har ikke hos FoodFreaks oplevet det, men har hørt i krogene at det måske vil virke. Prøv det af hvis det bare iikke vil lykkedes for dig på andre måder.

Er det stadig helt galt, så tag fat i din forhandler, så skal de hjælpe dig med problemet. (det gør vi i hvert fald;))

 

Jeg håber at artiklen her har hjulpet dig med din udfordring og at du får godt gang i røggeneratoren igen.

 

God røg fra
Jesper fra FoodFreaks