🏖 FoodFreaks holder sommerferie i uge 30. Ordrer afsendes d. 29/7.

Rullepølse af nakkefilet på Traeger Timberline 850

30-05-2019

Mads Thorhauge – en dygtig Traeger grillmester har været så flink at sende os opskriften på rullepølse lavet på hans Traeger Timberline 850 grill.
Du kan gøre ham kunsten efter ved at følge den her simple opskrift nedenunder – God fornøjelse!

Rullepølse på Traeger grill


Rullet gris - ja tak! Hvad mere er der næsten at sige om det?
Der er i hvert fald ikke nogle der skal komme her og sige at de ikke kan li' en mad med en rulledreng , sky og karse. Det går sgu' rent ind!


Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 timer
Hviletid 2 days
Samlet tid 5 timer 20 minutter

Ingredienser
1 stk Nakkefilet a ca. 2.5 kg.
4 spsk Gelatinepulver
2 spsk Sort peber
3 stk Løg
2 spsk fint salt Evt. nitritsalt
1 spsk Sukker


Sådan gør du:
Først pudses der lidt fedt af, dog ikke så meget at den vil blive tør.
Så flækkes/flades nakkefileten ud og drysses med 2 spsk salt og 1 spsk sukker.
Trækker 2 døgn på køl pakket ind i husholdningsfilm.
Tages ud af køl, drysses med 3.5 -4spsk gelatine pulver - drysses over det hele
Så skal der peber og løg på ca. 2 spsk sort peber og 3 almindelige løg. - Jeg hakker løgene i en mini hakker, så de nærmest smøres på.
- Når løgene er på, drysses der peber på, og dette gøres på 2/3 dele så 1 del er fri.
Den frie del klappes over først også den sidste klappes over så der bliver 3 lag med løg på.
tilberedes 2 timer på supersmoke og 4 timer ved 105 til kerne temp på 75 grader.
Ligges i rullepølsepresser i 12 -24 timer.