Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
  • San marzano tomater
  • San marzano tomater
Udgivet d. 14-09-2022 09:31

San Marzano tomater - hvorfor de er de bedste

Tomater på dåse er en praktisk basisvare for enhver hjemmekok. Men ikke alle tomater på dåse er lige gode. San Marzanos er en type blommetomater, der er værdsat for sin sødme, lave surhedsgrad og kødfuldhed. De kaldes ofte "tomaternes konge" Så hvad gør San Marzanos så specielle? 

San Marzanos blev først dyrket i den lille by San Marzano sul Sarno i Italien, som ligger syd for Napoli. Klimaet i dette område er ideelt til at dyrke tomater - varmt og solrigt om dagen med kølige aftener. Det gør det muligt for tomaterne at udvikle en dyb rød farve og en koncentreret smag 

De mest værdifulde San Marzanos er dem, som den italienske regering har givet dem DOC-status (Denominazione di Origine Controllata). Denne betegnelse sikrer, at tomaterne er blevet dyrket i den specifikke region i Italien efter traditionelle metoder 

Hvad betyder alt dette for den private kok? San Marzano-tomater på dåse har en sødere og mindre syrlig smag end andre dåsetomater. De vil også være mindre vandige og have mere kød, hvilket gør dem ideelle til at koge dem til saucer eller supper.

Konklusion 
Hvis du skal lave en ret hvor tomatsmagen skal være toppen-af-poppen er San Marzano-tomater på dåse absolut værd at bruge. De vil løfte din madlavning og tage dine retter til det næste niveau. Men enhver form for tomat på dåse af høj kvalitet er et skridt opad i forhold til de almindelige supermarkedsvarianter til få kroner. Så hvis du ikke kan finde San Marzanos, skal du ikke være bekymret - dine retter vil stadig være lækre hvis du vælger en tomat af en højere kvalitet.