Sous vide opskrift: Sirloin Steak

07-10-2019

En lækker steak med godt tilbehør og godt vin i glasset. Ja, det kunne lyde som begyndelsen på et godt eventyr, og det er lige før at det også er det. For sådan en steak med fedtkant er bare nem, hurtig og lækker at lave når det pludselig skal gå lidt stærkt fredag eftermiddag ved slagteren. En sirloin steak er god at lave i sous vide, da den som en tynd udskæring hurtigt kan få for meget når man steger den normalt på panden eller grillen. I sous vide skal den bare have lov at hygge sig, og derefter have en hurtig tur på en glohed pande. Server steaken med et godt glas rødvin og friskt tilbehør. Velbekomme jer!

Sirloin Steak i Sous vide

1-10 pers. 2 timer

Ingredienser

Sirloin Steak af oksehøjreb

Salt

Peber

Frisk rosemarin

Smør og olie til stegning

Sådan gør du

Kom salt og peber på din steak

Kom steaken i vakuumpose sammen med krydderurter og en lille skvis olivenolie

Tilbered steaken 2 timer i sous vide ved 55° for rare/rød


Tak din steak ud af vakuumposen og dup den tør med køkkenrulle.

Steg til sidst steaken på en glohed pande med smør/olie til den bliver flot i stegeskorpen.

Server med det samme.