Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
  • triple cooked fries sous vide
  • triple cooked fries sous vide
Udgivet d. 03-06-2019 13:42

Triple Cooked Fries. Opskrift på lækre hjemmelavede pomfritter

Når man gør sig den ulejlighed at lave sig en ordentlig bøf til aftensmad, så fortjener den også nogle ordentlige fritter til. Og det er faktisk nemmere end du tror at få et eminent resultat! Det kræver bare 3 faser at lave dem, så har du timerne til rådighed (ikke at forveksle med tiden, for det er korte processer!!) så er det bare at komme i gang. Skal du gå fuldstændig i detaljen har forskellige kartoffelsorter også indflydelse på resultatet, men uanset hvad får du sprøde pomfritter som du aldrig har fået dem før!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ventetid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser
3 stk Store Bagekartofler
1 squis Lagereddike
1 liter Smagsneutral olie til fritering
Salt

Sådan gør du

Klargøring af kartoflerne;
Skyl bagekartoflerne rene for skidt

Skær kartoflerne i passende stave (vi kan godt li dem dejligt store)

Skyl stivelsen ud af kartoflerne under den kolde hane

Vandet skal være helt klart når du er færdig. Den mælkehvide farve i vandet er kartoffelstivelse. Når kartoflerne er fri for stivelse koges de i 8-10 minutter. De skal være møre, men stadig med struktur så de ikke går fra hinanden.

Fritering af pomfritterne
Del pomfritterne ud på en plade og stil dem på køl til de er kolde.

Friter dem lidt ad gangen i 160 grader varmt olie til de tager en smule farve. Kom ikke for mange i olien ad gangen, så falder temperaturen for meget.

Lad pomfritterne køle af endnu engang. Sørg for at de kan komme af med fugten. ellers bliver de våde og slatne, og det kan vi ikke bruge til noget.
Inden servering friteres fritterne i 190 grader varmt olie til de er flotte gyldenbrune. Drysses med salt og serveres straks.

Velbekomme.

Noter
Har du mulighed for det så vælg kartoffelsorten Arran Victory eller Maris Piper (svære at finde). Det er dem der giver de bedste pomfritter. Ellers er det fint med supermarkedets bagekartofler, da vi ikke døjer sådan med melede kartofler herhjemme.