kaffe i vakuumposer

Vakuumpak din kaffe og behold den gode smag

18-06-2020

Hvis du nogensinde har prøvet at dine ellers lækre kaffebønner pludselig er blevet dårligere i smagen, eller mistet sin særlige smag, så kan det være fordi de har fået for meget ilt.

Derfor kan det være en rigtig god idé at dele dine gode kaffebønner op i mindre portioner og vakuumpakke dem i vakuumposer. På den måde beholder du nemlig kaffens gode smag og aroma, og det er nemt at tage den næste lille pose kaffebønner ud af skuffen når der skal fyldes op i kaffemaskinen.

Hvorfor skal kaffe vakuumpakkes?

Der er mange ting der ikke har godt af iltning/oxidation, heriblandt kaffe. Kaffe reagerer meget på ilt og molekylerne i kaffe reagerer på en måde der gør at din kaffe kan ændre smag, og ligefrem blive rigtig dårlig. Helt nørde-teknisk, så sker der det at når ilt kommer i kontakt med et molekyle, så fjernes der en elektron, og dermed bliver molekylet ustabilt. Ved kaffe resulterer det i at smag og aroma ændrer sig.

Det ilt vi har i den atmosfæriske luft påvirker også lipiderne, som er kaffeolierne i bønnen. Når de bliver påvirket skaber det den harske smag vi nok alle har prøvet at smage ved en kop kaffe.

Hvad gør vakuumpakning så af forskel?

Når man vakuumpakker kaffe, eller for den sags skyld alt muligt andet, så fjerner man den omkringliggende luft. Og når man fjerner luften i vakuumposen, så fjerner man naturligvis også ilten der er i luften. Med kaffebønner vil der kun være dem lille, lille smule luft der kan gemme sig mellem bønnerne. Derfor vil de kemiske processer der sker foregå langsommere end hvis du ikke havde opbevaret din kaffe i vakuumposer. 

Så har du købt en god kaffe, kan det altså være rigtig godt givet ud at vakuumpakke den i mindre portioner, så du ikke risikerer at skulle smide det hele ud pga. dårlig smag.

Her på FoodFreaks finder du vakuumposer i alle størrelser, så der er helt sikkert også en model der passer til dit behov.