Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
  • Pizzadej til ægte italienske pizzaer
  • Pizzadej til ægte italienske pizzaer
Udgivet d. 25-02-2022 10:48

Den perfekte pizzadej

Hjemmelavet pizza

Alle er vilde med pizza, men er du også blevet en smule træt af at bestille pizza ude og ikke altid at kunne være sikker på, om den bestilte pizza kan leve op til dine forventninger? Er pizzadejen overhovedet som den skal være? Er fyldet ovenpå godt? Måske har du haft en lyst til at udfolde dig med nye opskrifter i køkkenet? Uanset hvad, så bør du læse med her. Her får du opskriften på den perfekte pizzadej, så du er sikker på at få den bedste pizza – hver gang!

Det er en kunst at lave den perfekte pizzadej. Der er også mange forskellige holdninger til, hvordan den perfekte pizzadej skal laves, og hvad den består af. Nogle mener, at en koldhævet pizzadej er bedst, mens andre mener det samme om en langtidshævet pizzadej. Den ægte italienske pizzadej er dog den helt rigtige.

Ægte italiensk pizza

Hvis du ikke synes, du har fået en ægte italiensk pizza hos pizzeriaer i Danmark, som du kan huske fra din ferie i Italien, så frygt ej. Denne opskrift på pizzadej vil sende dig ned til et pizzeria i Napolis charmerende gader, hvor du sidder ved et bord beklædt med en ternet dug og nyder et godt glas rødvin. Det lyder for godt til at være sandt, men prøv bare vores opskrift på den perfekte pizzadej. Når du har prøvet opskriften én gang, er der ingen vej tilbage. Det bliver med garanti din yndlingsopskrift på pizzadej.

Hyggelig aktivitet for hele familien

At lave den perfekte pizzadej behøver ikke at være en aktivitet for en enkelt person. Inviter gerne familien med ud i køkkenet, så I i fællesskab kan være sammen om at lave lige præcis dén pizza, I har lyst til. Det er et sikkert hit for børnene at få fingrene ned i dejen og hjælpe med at ælte – det er aldrig for tidligt at lære at lave den perfekte pizzadej.

Når pizzadejen er klar til at blive formet, kan børnene bruge deres kreativitet og fantasi til at putte de toppings på deres pizza, som de drømmer om. Det kan være, at børnenes favoritter er cocktailpølser og skinke? Som en sjov idé kan I også lave en smiley på pizzaen med toppings: pepperoni til øjne, en oliven som næse og cocktailpølser som mund. Hvis der skal noget på ”kinderne” til ekstra fyld, kan I også tilføje skinkestrimler. Vi er sikre på, det bliver et hit til alle børn.

En god idé er også at lave en familietradition med pizzabagning. I stedet for at bestille ude, kan I have en tradition med, at I en, to, tre eller fire gange i måneden bager pizza sammen. Så har I noget, I altid kan se frem til i løbet af måneden, selvom den kan være travl med både arbejde, skole og/eller børnehave. Det er en hyggelig aften, hvor I kan nyde hinandens selskab over pizzabagning.

Date-aften

Mangler du en sjov idé til, hvad du kan lave med din date fredag aften, hvis I ikke endnu en gang vil bruge hele aftenen foran fjernsynet og se den ene film efter den anden, har vi den perfekte idé: Lav den perfekte pizzadej sammen. Det er nemlig sjovt at udforme noget sammen, og så kan I lave to pizzaer (gerne til deling, så I kan smage to forskellige) og lave en italiensk aften med rødvin og stearinlys – superromantisk.

Alverdens toppings

Når den lækre pizzadej er lavet med de bedste ingredienser, er det tid til at lægge toppings på. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du skal toppe din pizza med. Hvis du mangler lidt inspiration til, hvad du vil have på din pizza, kommer der her nogle idéer:

  1. Tomatsovs, mozzarella, italiensk skinke, rucola og parmesan. Denne er en sikker vinder, hvis du gerne vil lave en ægte italiensk pizza.
  2. Mozzarella, olivenolie, kartofler og rosmarin. Denne er en lækker, hvid pizza, som endda også er vegetarvenlig.
  3. Tomatsovs, vegansk ost, peberfrugt, aubergine og oregano. Hvis du gerne vil springe mejeriprodukterne over og gøre din pizza vegansk, er denne et sikkert hit.

Mangler du en dessertidé til efter den lækre pizza? Hvis du har en sød tand, er det også en mulighed at lave en dessertpizza med vores opskrift. I stedet for salte toppings, skal du bare gå med søde toppings i stedet. Vi anbefaler at toppe med chokolade, skumfiduser og jordbær og/eller andre bær, der falder i din smag.

Har du allergier?

Intet problem! Hvis du har glutenallergi, kan du erstatte mel med for eksempel rismel. Det er også muligt at købe glutenfri pizzamel, der for eksempel er perfekt til pizzadej. Hvis du har laktoseallergi, kan du erstatte mozzarellaen, der skal oven på pizzaen, med en laktosefri version. Hvis du er mælkeallergiker, findes der også mange gode ostealternativer på markedet, du kan toppe din pizza med. Der er derfor ikke nogen, der er forhindret i at prøve vores opskrift på den bedste pizzadej.