Prøv den populære mel fra Caputo Friske pizzaingredienser direkte fra Italien Fede stjerner på Trustpilot!
Friske pizzaingredienser direkte fra Italien
  • Napolitansk Pizzadej
  • Cornicionen på napolitansk pizza
  • Kanten på en pizza kaldes også Cornicionen
  • pizzaslice i hånd
  • bunden af en napolitansk pizzadej
  • Napolitansk Pizzadej
  • Cornicionen på napolitansk pizza
  • Kanten på en pizza kaldes også Cornicionen
  • pizzaslice i hånd
  • bunden af en napolitansk pizzadej
Udgivet d. 04-07-2022 10:36

Napolitansk pizza dej Opskrift

6-8 pers.

Hvis du vil lave din pizzadej som man kender den fra Napolitanske pizze, så følg opskriften herunder. Og til dig der gerne lige vil kende til de store karekteristika der gælder for napolitansk pizza, så kan du enten læse AVPN retningslinjerne eller få væsentlighederne her:
En Napolitansk pizzadej er luftig, blød indeni, med et lille knas på cornicionen (kanten), og bagt ved HØJ varme.

Ingredienser

Dej (65%) til ca. 4 x 280g (35cm Ø)

662 gram Tipo 00 hvedemel

430 ml Vand

20 gram Havsalt

3 gram Gær

 

Blandingsforhold:

Mel: 100%

Vand: 65%

Salt: 3%

Olivenolie: 2,5%

Gær: 0,2%

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

Kom vand og gær i en skål, rør rundt til gæren er rørt ud i vandet og sæt til side.

 

Kom mel og salt salt i en anden skål, bland grundigt, tilsæt ca. 90% af vand og gær blandingen, når dette er absorberede tilsættes det resterende væske stille og roligt, alt imens

dejen æltes i 10 - 20 min (håndkraft) eller 8 - 10 min (maskine) til dejen er glat og elastisk. Rul nu dejen til en kugle.

 

Smør en skål med olivenolie og tilsæt dejen og smør også denne med olie. 

 

Mulighed 01:

Dæk dejen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den hæve i ca. 2-4 timer eller til dobbelt størrelse.

 

Hæld dejen ud på en overflade let strøget med mel. Del dejen i 4 lige store stykker, rul hvert stykke til en kugle og overfør dem til en hævekasse eller lignende, let strøget med mel eller smurt med olie, tildæk og lad dejen hæve i 6 - 22 timer ved stuetemperatur inden pizzaen laves.

 

Mulighed 02 (Next-level):

Dæk dejen med husholdningsfilm eller endnu bedre, kom den i en lufttæt beholder og sæt i køleskabet 8 - 72 timer.

 

Tag dejen ud af køleskabet og hæld den ud på en overflade let strøget med mel. Del dejen i 4 lige store stykker, rul hvert stykke til en kugle og overfør dem til en hævekasse eller lignende, let strøget med mel eller smurt med olie, tildæk og lad den hæve i ca. 4 - 6 timer ved stuetemperatur.

 

Lav din pizza:

Opvarm din ovn til mellem 400°c - 485°c. eller det højste din ovn kan klare. Hvis du benytter en alm. ovn anbefales det at bruge et bagestål.

 

Form dejen, kom tomatsovs på efterfulgt af ost og evt. dine yndlingstoppings.

 

Bag din pizza.

Find ingredienser her

Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.

Caputo Mel Cuoco "Rød", 1 kg.
DKK 12,50
Udsolgt
Caputo Mel Pizzeria "Blå", 1 kg.
DKK 25,00
Caputo Mel Pizzeria "Blå", 5 kg
DKK 79,95
Caputo Mel Saccorosso "Rød", 5 kg
DKK 79,95
Caputo Tørgær, 100 Gram
DKK 35,00
I alt
DKK 219,90
Designet og udviklet af Gelinde.dk