Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
Udgivet d. 13-09-2022 08:22

Guide til de forskellige italienske pizzastilarter

Vidste du, at der findes over 60 forskellige pizzatyper i Italien? Det er rigtigt - pizza er meget mere end bare en skive brød med lidt ost og tomatsauce på toppen. Faktisk tager italienerne deres pizza meget alvorligt, og hver region har sin egen karakteristiske stil. I dette blogindlæg tager vi et kig på nogle af de mest populære pizzatyper fra hele Italien, så du bedre kan sætte pris på denne lækre ret, næste gang du bestiller den.


Neapolitansk pizza
Lad os starte med den måske mest ikoniske pizzatype derude: Napolitansk pizza. Denne pizzastil stammer fra Napoli, og den er kendetegnet ved sin tynde skorpe og sin bløde, dejagtige midte. Napolitanske pizzaer tilberedes i træfyrede ovne ved meget høje temperaturer, hvilket er med til at give dem deres karakteristiske sprøde yderkant. De traditionelle toppings til en neapolitansk pizza er tomatsauce, mozzarellaost, basilikum og olivenolie. Melen der bruges til Napolitanske pizzaer er ofte Caputo mel

Romersk pizza
Hvis du er på udkig efter et hjerteligere stykke pizza, kan du prøve romersk pizza i stedet. Denne type pizza har en tykkere skorpe end napolitansk pizza og en mere sprød konsistens. Romerske pizzaer bliver også typisk bagt i elektriske ovne i stedet for træfyrede ovne. Hvad angår toppings, har romerske pizzaer ofte mindre sauce og mere ost end deres neapolitanske modstykker. Den laves traditionelt med olivenolie (i stedet for tomatsauce), fed hvidløg, rosmarin og nogle gange også kartofler. Der kan også bruges oreganoblade eller andre krydderurter. Dejen er typisk lavet med en poolish-starter.

Siciliansk pizza
Og så er der den sicilianske pizza, som måske er den mest unikke type italiensk pizza, der findes. Sicilianske pizzaer er firkantede og har en tyk, brødlignende skorpe, som nogle gange er bagt to gange. De er normalt toppet med tomater, løg, ansjoser og oliven. Selv om sicilianske pizzaer ikke er lige så populære som napolitanske eller romerske pizzaer uden for Italien, er de bestemt værd at prøve, hvis du nogensinde har mulighed for det! 

Konklusion: Det er blot nogle få af de mange forskellige typer italiensk pizza, som du kan støde på på dine rejser i dette smukke land. Selvfølgelig er dette kun en skravering af overfladen - der er snesevis af flere pizzatyper derude, der venter på at blive opdaget! næste gang du har lyst til noget cheezy og lækkert, hvorfor så ikke bestille en af disse lækre pizzaer?