Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
  • Roman style pizza
  • Roman style pizza
Udgivet d. 17-03-2022 13:48

Roman style pizzadej - pizza alla pala | Opskrift

8-10 pers.

Knasende sprød - altså som nærmest Knækbrøds agtig, men alligevel med en sattig midte, og så toppet med friske ingredienser. Det er roman style pizza hvis du spørger mig. Den helt store forskel på ingredienslisten når man ser på Napoli pizza og Rom pizzaen, det er at der er olie i dejen i en Roman style, og så en højere hydrering. Formen er som regel også aflang på en Roman style pizza, og så er den bagt i en elektrisk ovn. Jeg synes pizza alla pala Passer super godt til at servere for familien eller gæster på en varm sommerdag, og med lidt mousserende vin i glasset.

Mel; Jeg vil til en Roman style altid vælge en Tipo-0 mel med god styrke. I opskriften her har jeg brugt Nuvola Super, men det kunne også sagtens være Nuvola eller en Manitoba mel der var brugt. En smule fuldkornsmel 5-10% havde også været muligt at komme i dejen, og det vil gøre smagen mere kompleks og fyldig.

Topping; Roman style skal først toppes af når bunden er bagt. Idéer til fyld kan være ting som tørret skinke, babyspinat, halve cherrytomater, ristede pinjekerner, pestoer. Og til dessert modellerne: Nutella, friske jordbær, mascapone, bananer. Ungerne vil elske det!

Ingredienser

Opskrift på 6 pizzaer af 250 gram

860 gram mel
570 gram vand (68%)
20 gram salt (2.2%)
50 gram olivenolie (6%)
30 gram sukker
9 gram frisk gær

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet, og bland det med mel, sukker og olie i ælteskålen.

Ælt ved laveste hastighed i ca. 3 minutter til ingredienserne er gennemvædet.

Skift til medium hastighed indtil dejen hænger ved dejkrogen - Tilsæt salt og ælt videre indtil dejen er glat og ensartet, og dejlig fast når man prikker til den. Æltetid 10-13 minutter i alt.

Kom dejen ud på bordet uden mel. Der er ingen grund til at gøre dejen tør igen, og del den op i 6 lige store stykker dej a’ 250 gram. Dejen kan godt være lidt levende, så det kan være nemmere at flytte og håndtere dejen med en dejskraber, eller hvis du fugter dine hænder en smule.

Spænd dejkuglerne op ved at ‘folde dejen ind i sig selv’ har du ikke prøvet det før findes der mange gode toturial til dette. Søg efter “stretch up dough” eller lignende for at se alle de magiske fifs og tricks.

Placer dejkuglerne i et fad med god afstand mellem, eller kom dem i en egnet hævekasse.

Kom dem derefter i køleskabet, og de kan hygge sig i 1-3 dage indtil de skal bages.

1 time før de skal bages tages bollerne ud af køleskabet, hvilket gør dem nemmere at åbne og forma ud til pizzaer.

Bagning; Varm ovnen op til alt hvad den kan trække - 275-325 grader. Brug gerne et bagestål eller som minimum en pizzasten.

Åben dejen op til den form du ønsker i enten hvedemel eller i Semola mel.
Ved en Roman style går vi ikke efter at få den velkendte puffede Cornicone (kant) som man ser på Napoli pizzaer. Denne dej skal bare åbnes så fyndt ud som muligt.
Dryp en smule olivenolie over hele dejen og bag den indtil den er smuk gylden og knasende. Det tager alt imellem 10 og 20 minutter afhængigt af din ovn.

Anret pizzaen på et skærebræt og kom toppings på. Pizzaen skæres nemmest ud med en stor køkkenkniv i kvadratiske firkanter.

//Velbekomme

Find ingredienser her

Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.

Caputo Mel "Nuvola" 1 kg
DKK 35,00
Caputo Mel Nuvola Super, 5 kg
DKK 169,95
Caputo Nuvola mel, 5 kg
DKK 149,95
I alt
DKK 354,90