Hjemmelavet pasta er noget nær det nemmeste at lave selv, og så smager det himmelsk. Du kan bruge en pasta maskine, eller selv skære det ud med din kokkekniv - begge dele er ret nemt.
320 gram Semola mel
4 æg
½ spiseskefuld olivenolie
½ teskefuld salt
Kom melet på køkkenbordet og form det til en lille vulkan lignende bakke.
Tilsæt letpiskede æg, olivenolie og salt i hullet i midten af melet.
Start med at blande blandingen sammen med en gaffel, langsomt tilsættes melet fra vulkanens yderkanter i midten, indtil alt er godt arbejdet sammen.
Når mel og æg blandingen er fuldstændig arbejdet sammen, skal du drysse dit bord og dine hænder med lidt mel.
Ælt dejen i cirka 10 minutter, indtil den får en konsistens alla modellervoks.
Form dejen til en kugle og fold den ind i plastfolie og stil den i køleskabet i cirka 30 minutter.
Efter afkøling lægges dejen på køkkenbordet, der er drysset med semola og deles i to lige store stykker.
Drys mel på bordet igen og på din kagerulle.
Flad dejkuglen ud med kagerullen (eller med en pastamaskine, hvis du har en).
Rul dejen til den bliver let gennemsigtig og lad derefter dejen hvile i yderligere 10 minutter på køkkenbordet.
Skær pastaen i tynde strimler. Støv de færdige nudler med mel og hæng dem op til de er halvtørre.
Når de er delvist tørre, kan du fryse dem eller opbevare dem i op til fire dage i køleskabet.
Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.