Prøv den populære mel fra Caputo Friske pizzaingredienser direkte fra Italien Fede stjerner på Trustpilot!
Friske pizzaingredienser direkte fra Italien
  • hvidløgs spegepølse opskrift
  • hvidløgs spegepølse opskrift
Udgivet d. 03-06-2019 08:36

Hvidløgs spegepølse opskrift

1 time
6 pers.

En lækker hjemmelavet hvidløgsspegepølse til frokostbordet eller madpakken.

Hvidløgsspegepølse smager virkelig godt, og har man lyst kan man sagtens pifte opskriften op med andre typer kød eller krydderier. Så længe man har in mente at holde fedtprocenten, krydderiblandingen og saltindholdet, så kan der i princippet være plads til fri fantasi i resten af opskriften, eller du kan køre den sikkert hjem ved at følge opskriften slavisk. Hvidløgen i blandingen fremhæver smagen af røg og salt fantastisk godt, og har man først prøvet den her blanding bliver det hurtigt favoritten til fremtidige spegepølser.

Hvidløgsspegepølsen kan bruges helt traditionelt til rugbrødsmaden, men du kan også eksperimentere med at lade den eftermodne i længere tid og få et større svind. Så bliver spegepølsen mere skærefast og kan bruges som tilbehør til tapas/ostebordet.

Ingredienser

4 kg Flæskekød (Skalfrosset)

4 kg Oksekød (Skalfrosset)

2 kg Spæk (Frosset)

250 gram Kogesalt

100 gram Nitritsalt

250 gram Hvidløgs spegepølse blanding

Total: 10,6 kg.

Fremgangsmåde

Arbejdsgang: Det frosne spæk kommes i lynhakkeren eller kødhakkeren, køres ned til ca 4-5 mm størrelse, herefter tilsættes det skalfrosne okse, svinekød samt krydderier og køres til den ønskede grovhed er opnået. Til slut tilsættes kartofler og salt og det blandes sammen. Det er her når salten tilsættes at farsen bliver sej. slut temperaturen skal være ca. – 1˚- 2˚ C. Farsen stoppes straks efter hakningen i de ønskede opblødte og afdryppede Spegepølseskind.

Modning: Spegepølserne hænges til Modning og temperaturregulering ved 1o til 12˚C til et svind på 10-12 % fra produktions vægten

Rygning: Røges derefter 3-4 dage i kold røg ved 18 til 20˚C og 80-85 % luftfugtighed, hvorefter pølserne er færdige.

Eftermodning: Spegepølserne eftermodnes i Kølerum eller ved 10-12˚C og 80-85 % luftfugtighed til et totalt svind på 15-20 % fra produktions vægten.

Spegepølserne kan kommes i vakuumposer og fryses eller holde sig i uger/måneder i køleskabet. Spegepølser som man spiser af skal pakkes i pergament papir når de opbevares i køleskab.

Find ingredienser her

Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.

Hvidløgs Spegepølse blanding til 10 kg kød
DKK 75,00
Nitritsalt 0,6%, 1000 gram
DKK 20,00
Spegepølseskind uden tryk
DKK 6,00
I alt
DKK 101,00
Designet og udviklet af Gelinde.dk