🏖 FoodFreaks holder sommerferie i uge 30. Ordrer afsendes d. 29/7.
Nitritsalt til pølsefremstilling og andre fødevarer

Nitritsalt 0,6%, 1000 gram

20,00 DKK

På lager - Leveringstid: 1-3 hverdage

1 kg Nitritsalt 0,6% til brug ved konservering af kød og fremstilling af koldrøgede pølser. Nitritsalt giver det færdige produkt en flot rødlig farve og forhindrer desuden pølseforgiftning.

Hvor meget nitritsalt du skal bruge afhænger af den opskrift du følger. Men typisk blandes nitritsalt med 50% normalt fint køkkensalt.
På vores pølseblandinger fremgår det hvor meget nitritsalt der skal bruges.

Anbefalet sammen med:

Lægges i kurven sammen med produktet

Lav rullepølse, spegepølser, bacon og meget mere med Nitritsalt

pr. 1. juni 2013 er det blevet lovligt at sælge nitrit salt til private og du kan hos FoodFreaks.dk købe nitritsalt pakket i 1 kg pose.

Nitritsalt anvendes til koldrøgede pølser som f.eks. spegepølser for at forebygge udvikling af pølseforgiftnings bakterier og for at give produktet en flot rødlig farve.

Nogle vælger at tørsalte i vakuumposer hvor der så tilsættes f.eks 2.7% salt ift til kødet. Så for hvert kilo kød tilsættes 27 gram salt i posen sammen med de krydderier man har lyst til, og så vakuumpakkes det.  På den måde slipper man for at vende sit kød hver dag mens det salter, og man kan ikke oversalte det da salten er afstemt i forhold til kødets vægt.

Nitritsalt kan også bruges til saltlager hvor det tilsættes sammen med almindeligt kokkesalt til den koncentration man ønsker. Hvis du har brug for et skema med baumegrader til din lage har vi et her: saltlager

Pas på med for meget nitritsalt i maden

selvom nitritsalt har sine åbenlyse fordele ved at forhindre dannelsen af pølsebakterie, så skal man altså ikke bare pøse nitrit i maden fuldstændigt hovedløst. EU har sat nogle grænseværdier for hvor meget nitrit et givent produkt må indeholde og de fælles europæiske love foreskriver at man ikke må tilsætte mere end 150 mg nitrit pr kg kød, hvorimod vi i danmark har sat den grænse ned til 60 mg pr kg kød. i en saltblanding svarer det til netop den styrke der hedder 0.6% som er den vi hos FoodFreaks har valgt at sælge.
Når du selv laver din saltede og røgede varer styrer du jo selv fuldkomment hvor meget nitritsalt du bruger. Måden du kan tilpasse det på er ved for eksempel at lave en "mild" saltlage når du salter dit kød. En anden måde at sænke indholdet af nitrit er ved at bruge halvt nitritsalt og halvt køkkensalt i dine saltblandinger. På den måde kan du altså sænke nitririndholdet med op til 50% når du laver dit eget hjemmelavede pålæg.

Der er ikke nitritsalt i danske økologiske produkter

I Danmark har man ligesom grænseværdierne ved konventionelle fødevarer også lavet særregler for indholdet af nitrit i økologiske varer. I Danmark er det nemlig sådan at økologisk producerede varer ikke må indeholde nitrit, hvorimod i resten af EU er det fuldt lovligt. Hvis du står i supermarkedet og kigger på en økologisk vare en dag og undrer dig om der er nitritsalt i, så er det E numrene E249 og E250 du skal kigge efter på indpakningen.

 

Nitritsalt i lage

Nitritsalt kan som almindelig salt også bruges i en saltlage eller til stiksaltning af f.eks dyrekøller eller lammekøller. Hvis man bruger nitritsalt i sin lage kan man lave den med samme koncentration som man ville bruge almindeligt salt. For at se en oversigt over saltlager kan du læse vores blogindlæg om netop saltlager

Lav hjemmelavede pølser med nitrit salt

Når du skal lave hjemmelavede pølser til sommerens grillfester, så er det meget normalt at bruge nitrit salt. Mange vil også forbinde nitrit salt med den farlige pølseforgiftning. Eller rettere sagt, forhindringen af af danne de bakterier der fører til pølseforgiftning. Ved at tilføre nitritsalt til dine hjemmelavede pølser ugår du nemlig at der udvikles pølseforgiftning og ud over det giver nitrit salt også en flot lyserød farve.