Opskrift på Varmrøget ørred – Tørsaltet

03-06-2019

I dag blev der lavet varmrøget ørred i rygeovnen. Ofte lagesalter vi, men i dag var vi under tidspres, så der blev tørsaltet.


Opskrift på Varmrøget ørred - Tørsaltet


Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer

Ingredienser
1 stk Ørred
2 dl Salt
1 dl Sukker
1 Håndfuld Frisk dild
2 tsk Honning
1 Håndfuld Mandler
1 tsk Peber
1 tsk Fisk og Smør Krydderi

Sådan gør du
Fileter havørreden

Trim fileterne

Bland salt og sukker sammen


Salt ørredsiderne med salt/sukker blandingen i et fad hvor der er plads til væsken der trækker ud af ørreden. Ørredfileterne skal være saltet med rund hånd.

Lad fileterne salte på køl i 2 timer


Skyl salten af fileterne under den kolde hane

Dup fileterne tørre med køkkenrulle og lad dem lufttørre ca. 3 timer.

Kom krydderierne på dine ørredsider; Vi har valgt at krydre med Kampot Peber, Honning og Mandler, Fisk og smør krydderi fra Spicebar og Frisk dild.

Ørredsiderne røges i 2 timer ved 55-60 grader. Temperaturen må gerne lige komme op på den anden side af 60 grader og hilse på i 20-30 minutter af røgetiden.

Noter
Tip; Ved at varmrøge ved denne her temperatur undgår man det hvide udtræk af proteiner fra ørreden. Du får en meget saftig og lækker ørredside med den her opskrift.