oelpoelse opskrift

Ølpinde blanding til 10 kg kød

99,00 DKK

På lager - Leveringstid: 1-3 hverdage

Lav dine egne ølpølser/ølpinde med denne blanding. Følg blot den simple opskrift og nyd en stak hjemmelavede snack ølpølser med en kølig pilsner i hånden.

Ølpølserne kan presses i lammetarme eller presses ud uden tarm på riste og skal derefter røges.

Anbefalet sammen med:

Lægges i kurven sammen med produktet

Selvom mange tror det så er der faktisk ikke øl i ølpinde. Pølserne er "døbt" sådan fordi man ofte drikker den til en iskold øl. Og det er efter vores opfattelse lige netop sådan de helst skal nydes - stængerne op, en kold pilsner i hånden og så skal der gnaskes ølpølser i lange baner.
Med en standard blanding er det let at lave sine egne ølpinde. En tur forbi slagteren efter godt kød, og så er man egentlig i gang. Nu er det slut med at betale vanvittige kilopriser på ølpølser som man kan spise i kilometer vis af.

Sæt et par timer af til en tur i pølsemagerens verden og lav de lækreste ølpinde med den her opskrift:

Ølpinde

  • 3 kg Okseinderlår (3% fedt)
  • 4 kg skinkekød (3% fedt)
  • 3 kg rygspæk (uden svær)
  • 210 gram køkkensalt (fint)
  • 70 gram Nitritsalt
  • 330 gram Ølpinde krydderiblanding
  1. Det skalfrosne okse- og svinekød køres igennem kødhakkeren med en ca 2-3 mm skive. 

  2. Det hakkede okse og svinekød blandes godt sammen med krydderiblandingen.

  3. Herefter kommes spækket i og til sidst saltet.

  4. Stoppes i lammetarm 22/24 og afdrejes i ønskede stykker

  5. Pølserne hænges på røgstokke og hænges i røgovn og tørrer i ca. 1 time ved 30°C

  6. Herefter kold røges de i ca  1 døgns tid.

  7.  Efter røgning stilles ølpindene til afkøling i en temperatur på 20°C. Dagen efter kan man give ølpindene en opvarmning til ca. 60°C i 15 minutter. Herefter bør de have det rette KNÆK

 

Krydderiblandingen indeholder bla. krydderierne chilli, allehånde, cayenne, hvidløg, koriander, nelliker, pabrika, peber, spidskommen og blandingen indeholder GDL som surhedsregulerende middel, der virker som hurtigmodner i ølpølsen.