Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
  • New York style pizza
  • Kanten på pizza
  • bunden af new yorker pizza
  • ingredienser til pizzadej
  • pizzadej der hæver i kasse
  • pizzadej skæres i portiener
  • pizzadej i bøtter
  • dejkugle på bord
  • New York style pizza
  • Kanten på pizza
  • bunden af new yorker pizza
  • ingredienser til pizzadej
  • pizzadej der hæver i kasse
  • pizzadej skæres i portiener
  • pizzadej i bøtter
  • dejkugle på bord
Udgivet d. 10-06-2022 20:43

New York Style Pizza Opskrift

6-8 pers.

New York Style Pizza 🍕 - Vi kan efterhånden godt tillade os at kalde det en klassiker. Selvom den ikke kan og skal sammenlignes med en klassisk Napolitansk pizze, så kan den alligevel noget. New York style er meget mere sprød end den Napolitanske udgave. Derudover er der ofte brugt "bread flour" som er en grovere formaling end Tipo-00.
New York style pizzaen er derudover også bagt ved en lavere temperatur end en Napolitansk, og så er der olie i dejen. Så vi er faktisk meget langt fra en Napolitansk, men det gør ikke spor! Knasende sprød, og hamrende uimodståelig. Det er New York style. Enjoy!

Ingredienser

Dej (62%) til ca. 4 x 280g (35cm Ø)

671g mel

416g vand

13g salt

10g sukker

20g olie

1g Frisk gær / 0,5g tørgær

 

Blandingsforhold:

Mel: 100%

Vand: 62%

Salt: 2%

Sukker: 1,5%

Olie: 3%

Frisk gær: 0,2% / Tørgær: 0,1%

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

Kom vand, sukker og gær i en skål, rør rundt til sukker og gær er rørt ud i vandet og sæt til side.

 

Kom mel og salt i en anden skål, bland grundigt, tilsæt olivenolien og ca. 90% af den ovenstående vand og gær blandingen, når dette er absorberede tilsættes det resterende væske stille og roligt, alt imens dejen æltes i 10 - 20 min (håndkraft) eller 8 - 10 min (maskine) til dejen er glat og elastisk. Rul nu dejen til en stor kugle.

 

Smør en skål med olivenolie og tilsæt dejen og smør også denne med olie.

 

Mulighed 01:

Dæk dejen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den hæve i ca. 2-4 timer eller til dobbelt størrelse.

 

Hæld dejen ud på en overflade let strøget med mel. Del dejen i 4 lige store stykker, rul hvert stykke til en kugle og overfør dem til en hævekasse eller lignende, let strøget med mel eller smurt med olie, tildæk og lad dejen hæve i 6 - 22 timer ved stuetemperatur inden pizzaen laves.

 

Mulighed 02 (Next-level):

Dæk dejen med husholdningsfilm eller endnu bedre, kom den i en lufttæt beholder og sæt i køleskabet 8 - 72 timer.

 

Tag dejen ud af køleskabet og hæld den ud på en overflade let strøget med mel. Del dejen i 4 lige store stykker, rul hvert stykke til en kugle og overfør dem til en hævekasse eller lignende, let strøget med mel eller smurt med olie, tildæk og lad den hæve i ca. 4 - 6 timer ved stuetemperatur.

 

Lav din pizza:

Opvarm din ovn til mellem 315°c - 370°c. eller det højste din ovn kan klare. Hvis du benytter en alm. ovn anbefales det at bruge et bagestål.

 

Form dejen, kom tomatsovs på efterfulgt af ost og evt. dine yndlingstoppings.

 

Bag din pizza.

Find ingredienser her

Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.

Caputo Manitoba mel, 1 kg.
DKK 15,00
Caputo Manitoba mel, 5 kg.
DKK 94,95
Caputo Mel "Nuvola" 1 kg
DKK 35,00
Caputo Mel Nuvola Super, 5 kg
DKK 169,95
Caputo Nuvola mel, 5 kg
DKK 149,95
Fior de latte Julienne, 1500 gram mozzarella
DKK 159,00
Udsolgt
Fiordilatte mozzarella julienne, 250 gram
DKK 39,00
Rodolfi Pizza Sauce, 400 gram
DKK 14,00
I alt
DKK 517,85