Vi modtager ikke ordrer pt.
Vi modtager ikke ordrer pt.
 • pizza med andebryst
 • julepizza med and og rødkål
 • jule pizza med and
 • pizza med andebryst
 • julepizza med and og rødkål
 • jule pizza med and
Udgivet d. 14-12-2021 13:28

Pizza med juleand og frisk rødkål

1-2 pers.

Få noget nyt og lækkert ud af juleresterne med julepizzaen 

Har du lidt juleand tilovers fra den store fest juleaften, eller har du bare lyst til lidt anderledes julemad her mellem jul og nytår? Måske du ganske enkelt er vild med pizza og elsker at eksperimentere med den kendte italienske ret? Under alle omstændigheder skal du læse med her. Her får du nemlig opskriften på en lækker julepizza, som sikrer, at juleresterne ikke går til spilde.

Det er blevet den tid på året igen: den søde juletid. Og for mange betyder det flæskesteg, and, sovs, brune kartofler og al den julemad, der hører til den hyggelige og velsmagende julemiddag. Får du mange gæster juleaften, eller er du bare kommet til at lave lige rigeligt med julemad, så står du måske – ligesom os – med julerester efter den store fest.

Det betyder også, at dagene mellem jul og nytår byder på mange dage med julerester, og det kan give udfordringer. For hvordan får man lige juleanden til at være helt vildt spændende for tredje dag i træk?

Bare rolig – hvis du tænker på at smide anderesterne i skraldespanden, eller hvis du bare ikke kan få nok af juleanden, så er det bare at tænke kreativt. Vi har en løsning, og her kommer en favorit på mange danske spiseborde ind i billedet, nemlig pizzaen.

Pizza og jul lyder måske ikke helt som to ting, der går hånd i hånd, men efter en måned med æbleskiver, risengrød, gløgg og julefrokoster, kan et afbræk til det italienske køkken virkelig være tiltrængt for hele familien.

Brug juleanden som lækkert pizzafyld

Noget af det bedste ved en pizza er, at den kan laves, så der er noget for næsten enhver smag. For når først du har den lækre pizzabund på plads, så er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan finde på af fyld til din pizza. Der findes efterhånden pizzaer i alle slags former og med alverdens slags fyld. Lige fra de klassiske italienske varianter til de mange amerikanske versioner af denne lækre ret.

Derfor kan du også sagtens gøre din pizza julet ved at bruge den overskydende julemad som toppings på den lækre pizzabund. Har du rester af juleanden og rødkål, er det for eksempel perfekte ingredienser til en juleinspireret pizza. Det er en lækker måde at bruge juleresterne til noget anderledes mad i juledagene, mens du samtidig undgår madspild.

Julepizzaen er et fantastisk alternativ til al den traditionelle julemad, man ofte spiser mellem jul og nytår. Og så både smager det lækkert, og man får ryddet lidt op i køleskabet samtidig.

Så har du lidt juleand og måske noget rødkål tilovers, så kombinér det med en traditionel pizzabund, og så er du allerede godt på vej mod den helt perfekte og madspildsvenlige julepizza.

Ingredienser

Pizzadej (4 pizze):

 • 619 gram Caputo mel
 • 402 gram Vand
 • 2.05 gram tørgær
 • 19 gram Salt

Toppings:

 • Bøffelmozzarella
 • Tomatsovs
 • And
 • tyndtskåret rødkål vendt i appelsinvinaigrette
 • Æble i skiver
 • frisk timian

Fremgangsmåde

Alt, du skal bruge som toppings til din julepizza, er and, mozzarella, tomatsovs, rødkål vendt i appelsinvinaigrette og et æble samt frist timian. Hvis du laver denne lækre pizza i juledagene og har lidt mad til overs fra juleaften, så kan du let bruge de rester af anden, der måtte være tilbage, og ellers købes andebryst, som skæres i skiver.

Jeg vil anbefale at begynde med at lave en helt traditionel pizzabund. Har du en anden favoritopskrift på pizzadej, som du sværger til, kan den også sagtens bruges. Men husk, at starten på en god pizzadej altid er at bruge den rigtige mel.

Er man ny inden for pizzabagningens vidunderlige verden, kan det være svært og måske endda ret uoverskueligt, hvilket mel der er det bedste til pizzabunden. Mel er nemlig ikke bare mel, der findes en lang række forskellige varianter.

Ideelt set skal der bruges Tipo 00 mel til den traditionelle pizzabund, og her vil jeg anbefale italienske Caputo. Det er kendt som den gyldne standard inden for pizzamel, og det er uden tvivl noget af det bedste mel, du kan finde til din pizzadej. Det bruges i dag af mange pizzeriaer i pizzaens hjemby Napoli. Melet er desuden lavet uden tilsætningsstoffer og er 100 procent naturligt.

Fremgangsmåde

Bland vand, mel og gær sammen, og tilføj salt. Sørg for at ælte dejen små 10 minutter, inden du sætter den til at hæve i 24 timer ved 10 grader. Bruger du anden hævetid eller hævetemperatur anbefaler vi at du bruger PizzApp+

Når dejen er hævet færdigt og formet til en flot pizzabund, er det tid til at tilføje dine juleinspirerede toppings. Start med tomatsovs, mozzarella og andeskiverne, inden pizzaen skal bages. Er du i tvivl om, hvilken mozzarella der skal bruges til din pizza, så har jeg lavet en god guide, du kan læse lige her.

Efter bagningen snittes rødkålen fint, og derefter vendes den i appelsinvinaigrette for at få den helt rigtige julesmag. Til sidst pyntes pizzaen med små skiver friskskåret æble og frisk timian.

Nu er din pizza klar til servering, og du har lavet et lækkert alternativ til juleresterne. Så er der vist bare tilbage at sige: Buon Natale!

Find ingredienser her

Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.

Caputo Criscito, tørret surdej, 1 kg.
DKK 99,00
Udsolgt
Caputo Mel Pizzeria "Blå", 5 kg
DKK 84,95
Caputo Tørgær, 100 Gram
DKK 35,00
La Fiammante DOP San Marzano tomater, 400 gram
DKK 24,95
Venturino ekstra jomfru olivenolie, 0,5 L.
DKK 89,00
Udsolgt
I alt
DKK 144,90